Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

prajitura

Ingrediente:
Pentru blat cu vanilie:

4 oua
1 varf cutit de sare
100 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1/2 lingurita pasta de vanilie sau 1/4 lingurita esenta vanilie naturala
70 g faina
30 g amidon

Pentru blat cu cacao:
4 oua
1 varf cutit de sare
100 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
cateva picaturi esenta rom / coniac
50 g faina
30 g amidon
20 g pudra neagra de cacao

Pentru crema de ciocolata:
250 g ciocolata neagra
120 g ciocolata cu lapte
50 g unt
300 ml smantana pentru frisca min 30% grasime
3 linguri lapte
1/2 lingurita scortisoara
2 lingurite lichior de portocale

Pentru decor:
fulgi de ciocolata neagra si alba sau decoruri din zahar

Mod de preparare: Am pornit cuptorul pe ventilatie la 180°C, apoi am mixat ouale cu un varf cutit de sare, zaharul tos si cel vanilat timp de 5 minute, la viteza mare. Ouale si-au dublat volumul si au devenit cremoase. Am adaugat pasta de vanilie si am amestecat putin. Daca folositi esenta naturala sau alat esenta o puneti doar dupa ce adaugati faina. Am incorporat faina cernuta in prealabil si amestecata cu amidonul. Am pus aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si l-am copt 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Cat timp s-a copt blatul cu vanilie am spalat paletele de la mixer si bolul, apoi am pus 4 oua intregi in vasul mixerului, am adaugat varf cutit de sare, zahar tos si zahar vanilat si am mixat 5 minute la viteza mare. Am incorporat faina cernuta cu amidon si praf de cacao (cacao in mod special pentru ca face bulgarasi), apoi am pus cateva picaturi de esenta de rom si am amestecat. Am turnat aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si l-am copt 15 minute. Cat timp s-a copt blatul cu cacao am inceput sa pregatesc crema de ciocolata. Am pus la topit la baine-marie ciocolata cu 3 linguri lapte. Cand s-a topit ciocolata am luat-o de pe foc, am pus untul si am amestecat, am adaugat scortisoara si lichiorul de portocale, apoi am turnat treptat smantana pentru frisca mixand la viteza medie spre mare. Am continuat acest lucru pana am terminat smantana pentru frisca. Am lasat blaturile sa se raceasca, apoi le-am taiat in 3. Am folosit o linie pentru a le taia, astfel incat toate sa aiba aceeasi dimensiune. Am grupat blaturile astfel incat sa alternez culorile. Peste blatul alb am pus crema, apoi blat cu cacao, crema si iar blat vanilat. Peste blatul cu cacao am pus crema, apoi blat vanilat, crema si iar blat cu cacao. In concluzie obtinem 2 randuri de prajitura cu crema in strat subtire intre foi, dar avem grija sa pastram crema si pentru a le glazura. Am taiat cuburile de prajitura dupa 30 minute, dar nu am pus prajitura in frigider in acest timp. Am folosit fulgi de ciocolata pentru decor, dar voi puteti pune orice va place. Daca se intareste crema si nu se lipesc fulgii  sau alte decoruri puteti sa incalziti un cutit cu lama lata la flacara focului si il plimbati usor peste crema. Crema se va topi usor si puteti presara decorurile, ce se vor lipi in acest moment.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani

PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

prajitura
DorohoiNews.ro, 23-12-2023

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Decizie:
- Ce vă place mai mult, vinul sau femeile?
- Depinde de data fabricației.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Rezerv Art Dorohoi angajează ospătar

Rezerv Art Dorohoi angajează ospătar
Rezerv Art Dorohoi angajează ospătar. Relații la telefon: 0747677372

SEB-COS SRL angajează șofer profesionist pentru transportul de marfă / cereale

SEB-COS SRL angajează șofer profesionist pentru transportul de marfă / cereale
SC SEB-COS SRL angajează șofer profesionist pentru transportul de marfă / cereale. Cerințe: - ...

SC din Dorohoi angajează personal. Vezi detalii!

SC din Dorohoi angajează personal. Vezi detalii!
Societate comercială din Dorohoi angajează laborant, inginer pentru construcții, mecanic utilaj și ...

SC din Dorohoi angajează barman și ospătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează barman și ospătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează barman și ospătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!
Societatea S.C. Texty Garments S.R.L. Dorohoi, cu sediul în str. Colonel Vasiliu, nr. 70, angajează ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Angajăm lucrător în construcții

Angajăm lucrător în construcții
PRO CASA angajeaza lucrator in constructii, cu experiență. Relatii la PRO CASA MOBILĂ, de lângă ...

Vând apartament cu 3 camere

Vând apartament cu 3 camere
Vând apartament 3 camere semidecomandate, suprafata 54 m2, etaj.3, geamuri termopan, centrala, ...

Vând pui de iepurași din rasa berbec

Vând pui de iepurași din rasa berbec
Vând pui de iepurași din rasa berbec. Relații la telefon: 0726769969

Salariații Ocolului Silvic Dorohoi transmit sincere condoleanțe!

Salariații Ocolului Silvic Dorohoi transmit sincere condoleanțe!
Salariatii Ocolului Silvic Dorohoi sunt alaturi de familia indoliata a d-lui ing. Fusa Alexandru , la ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro