Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Cafea cu zambet de rebela 06

Marți, 11 octombrie 2011, eleva Ana Maria Gîbu de la Școala nr. 8 Mihail Kogălniceanu din Dorohoi și-a lansat la Casa Municipală de Cultură din al doilea municipiu al județului, volumul de versuri „CAFEA CU ZÂMBET DE REBELĂ”, cartea apărută la Editura „ANTIM IVIREANUL & DESTINE” fiind prefațată de poetul George Filip și cu  o postfață ce poartă semnătura Cristinei Ștefan. Lansarea s-a bucurat de participarea, cuvântul și mesajele numeroșilor participanți și ai membrilor Cenaclului literar „EDITOR”.

„În mod cert, Ana Maria Gîbu înfățisându-mi-se așa cum este ea, în haina cuvintelor, dovedește un gest de mare curaj, constituindu-se un exemplu pentru cei de vârsta ei și pentru noi, adulții. Din punct de vedere tehnic, nivelul la care a ajuns este unul foarte ridicat (...) iar din punctul de vedere al conținutului, nivelul impus de vârsta biologică și spirituală preadolescentină este depășit, în primul rând, prin poemele reflexivității.” (prof. Dr. Ciprian Voloc - Sicilia, Italia)

„Vreau să urmăresc parcursul autoarei și să văd spiritul acesta ludic, cuminte, transpus pe hârtii legate laolaltă, peste un timp, dacă își va păstra voiciunea, albul, zâmbetul, astăzi am câștigat o comoară.” (prof. Bara Haki Abdulbaki) „Volumul este o progresie în evoluția literară a autoarei.” ( Nicu Anton – Casa Municipală de Cultură Dorohoi )

„Bine scrisă, adesea cu patos, cu un discurs liric evident, construită atent și pe o structură tematică bine articulată, cartea este continuarea unei aventuri și a unei povești pe care Ana Maria Gîbu o plănuiește din ceea ce nu se vede niciunde, în imaginar și în memoria vizuală, adică în teoriile cele mai prețioase ale unui poet în devenire.” (prof. Corneliu Drescanu)

„Este o bucurie extraordinară să văd că în aceste vremuri apar astfel de fenomene care sunt copiii noștrii. Viitorul autoarei va fi în poezie, în această îmbinare dintre perseverență și căutare și căutarea copilului nealterat cu trăirile lui care trebuiesc valorificate.” (artist plastic Aurelian Antal)
„Ca profesor al Anei Maria Gîbu, precizez că autoarea este o pasăre-mesager a maturității. Poezia ei este metaforă, existență și chintesență.” (prof. Victoria Raichel)
”Autoarea scrie cu multă sensibilitate, cu destinatari preciși iar volumul este expresia trăirilor și a potențialului creator, dar mai ales a exercițiului poetic.” (prof. Anișoara Doinița Dupu)

„Lectura pe care a parcurs-o de-a lungul timpului și-a spus cuvântul, aceasta concretizându-se alături de exercițiul într-un volum încărcat de mesaje poetice.” (pr. Ciprian Șoptică)
„Titlul volumului ne duce cu gândul la paradoxurile vieții, la testările acesteia. Participarea autoarei la cenacluri se transpune în poezii dense care încântă.” (prof. Valerian Vlăescu)

În finalul întâlnirii care s-a constituit într-o excelentă ședință de cenaclu, tânăra poeta Ana Maria Gîbu a citit din volumul de versuri, remarcând și contribuția pe care a avut-o la formarea ei, poetul George Filip, Maria Filip, Ciprian Voloc, colegii cenacliști, semnalând șI faptul că volumul va fi lansat șI la Montreal, simultan cu cartea „1001 POEME”, avându-l ca autor pe George Filip.

Referindu-se la acest gen de activitățI, Valuța Murariu, directorul Casei Municipale de Cultură Dorohoi a conchis: „Lansarea de carte de astăzi dorește să promoveze talentele din rândul copiilor și tinerilor dorohoieni într-o colaborare novatoare cu școlii și instituțiile culturale de aici, iar Ana Maria Gîbu prin volumul lansat șI prin acest eveniment editorial confirmă această tendință.” (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

Cafea cu zambet de rebela 06
DorohoiNews.ro, 12-10-2011

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

15.05.2013 la 11:41

Felicitari! Am citit si eu cartea ta si imi place cum scrii. Tine-o tot asa!

21.10.2011 la 15:51

Floryana, ce ma bucur ca m-ai gasit si aici! Cuvintele tale sunt pline de intelepciune! Stiu ca imi esti aproape, chiar daca departarea de Pitestiul tau nu-mi permite sa te intalnesc cand vreau. Imi esti langa suflet si acolo vei ramane mereu! Multumesc, draga mea prietena! D-na Gabriela, chiar daca Siretul este aproape....nu ati putut ajunge. Mi-am dorit enorm sa fiti langa mine de-adevaratelea. Doua locuri din stanga mea au fost libere pana la final. Dar v-am simtit prezenta! Pentru tot, va multumesc!

17.10.2011 la 15:01

Felicitari, Anita! Stiam ca esti pregatita de zbor inalt si ma bucur sa-l admir...de aici, aproape de loc, dar mai ales de sufletul tau luminos!

16.10.2011 la 14:13

Pe Gibu Ana Maria, aceasta minune de fetita, am cunoscut-o fix acum doi ani in cenaclul literar Cartea Tinerilor Scriitori, condus de d-na Cristina Stefan. La inceput m-a mirat aparitia unui copil intre atatia oameni mari, stiam ca fetitele de varsta ei se ocupa cu lucruri minore, facile, nicidecum sa se ia la intrecere cu adultii in ale scrisului. Cu timpul, sentimentul dintai s-a transformat in uimire, caci acest copil care stapanea la perfectie limba romana, facea cinste nu doar mentorilor ei, ci si cenaclului al carui membru neobosit era, la numai doisprezece anisori. Am urmarit-o de atunci zi de zi, cu admiratie, cum isi depaseste limitele varstei, pot spune fara a gresi ca este o artista completa, pentru ca nimic din ce inseamna arta nu-i este strain. Scrie cu aceeasi usurinta si har asa cum picteaza, canta si danseaza. A castigat nenumarate premii si diplome literare si nu numai... nationale si inernationale, are un potential nebanuit si o energie inepuizabila. Cei care o cunosc stiu ca isi va implini cu bucurie visele pana la ultimul. Cum ziceam, aceasta mica poetesa, ajunsa la cel de-al doilea volum de poezii, desi scrie la fel de frumos si in proza, nu inceteaza sa ma uimeasca si sa ma faca sa-mi doresc sa traiesc ani nenumarati, numai sa-i urmaresc zborul pe aripi de Cuvant, pana dincolo de stele, spre absolutul visat. Asa ca, micul meu fluturas, iti doresc implinirea deplina a idealalurilor si cinste celor care te-au crescut atat de frumoasa si dreapta ca o Coloana a Infinitului! Cu aceeasi pretuire din si pentru totdeauna.

14.10.2011 la 13:58

Multumesc din toata inima, d-na Carmen! Sunteti un om deosebit de la care am avut multe de invatat. Drum bun spre Anglia. Imi pare rau ca nu am putut sa va intalnesc nici de data aceasta.

13.10.2011 la 22:49

Te felicit din suflet, Ana, ma bucur enorm pentru fiecare realizare a ta, minune ce esti! Numele tau a fost sortit artei, frumosului! Candva, poezia era asemenea rugaciunii, punte spre bunul Dumnezeu! Prin inima ta trece o astfel de punte, iar cuvintele te inaripeaza intr-un zbor maiastru! Sa-ti fie implinirea desavarsita!

12.10.2011 la 21:12

Multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine atat la lansare cat si aici. Multumesc Oanei, lui eM.A si "dorohoienilor". Sunt si eu mandra ca traiesc in Dorohoi. Colegelor mele din cenaclul Lira21...Luminita, Jeanette si d-na Delia, va multumesc din suflet pentru TOT. Bucuria si onoarea de a va fi cunoscut este de partea mea.

12.10.2011 la 20:26

Sincere felicitări Anita, sunt mândră de tine, vezi se pare că am profeţit bine cândva.Îţi doresc din tot sufletul zbor neîntrerupt şi cât mai înalt, să fi sănătoasă, să fi fericită şi să ne bucurăm şi noi că te-am cunoscut. Mi-ar fi plăcut grozav să fiu lângă tine dar, dacă te hotărăşti să faci o lansare şi la Bucureşti, nu trebuie decât să spui şi aranjăm o lansare ca în poveşti(şi cu păpuşi dacă mai e cazul). Te îmbrăţişez fată frumoasă şi deşteaptă.Să creşti mare, mare până la cer în poezie şi în tot ce mai înfăptuieşti.

12.10.2011 la 19:28

Citesc si raman uimita: imi doresc sa-l cinsteasca si copiii mei pe Eminescu, toata viata lor, asa cum il cinstesti tu! Ca esti un poet adevarat stiam! Felicitari, le meriti cu prisosinta!

12.10.2011 la 19:01

Felicitari pentru un suflet tanar cu o minte matura! Succes in continuare!

12.10.2011 la 19:00

Felicitari, scumpa prietena si colega! Te-am vazut crescind ca in povesti, ti-am simtit atit de aproape inima batind intru poezie, am citit in ochii tai de padure toate tainele universului, filtrate printr-o sensibilitate cum rar intilnesti! Te-ai nascut pentru arta - as spune chiar, parafrazindu-l pe Terentiu, ca nicio forma de manifestare a artei nu-ti este straina, de la muzica, dans, pictura, si culminind, bineinteles, cu Poezia! Ai potential pentru orice, poti fi orice, drumul tau in viata, indiferent ce vei alege, va fi cu siguranta unul luminos si magnific! Esti un Om minunat, cu un caracter - inca de pe acum! - integru, ai puritatea norilor dar si maturitatea copacilor sequoia!:) Prieteniile pe care le legi sunt pe viata - si ma bucur nespus, in ciuda diferentei de virsta dintre noi, sa ma aflu printre cei care te inconjoara si carora le daruiesti atit de mult! Acest volum te reprezinta intrutotul, ai adunat aici candoarea copilariei, zbuciumul adolescentei, o lume intreaga revelata prin ochi care patrund dincolo de vizibil, dincolo de posibil...Expresia lirica denota un stil deja format, fara ezitari. Esti, fara doar si poate, printesa metaforei!:) Sa fie intr-un ceas bun, Ana!

12.10.2011 la 10:05

Felicitari micuto!Jos palaria in fata ta :).Imi aduc aminte cand te-am vazut prima data, erai in vizita la Cela pt o proba si printre altele ai inceput sa pictezi, si tin minte ca m-a impresionat desenul pe care il facusesi....era un fluturas viu colorat :) asa cum esti tu de fapt, un fluturas ce vrea sa iasa din tipar si sa-si arate frumusetea lumii intregi.Mult succes in continuare!

12.10.2011 la 09:52

Felicitari, Ana! Sunt mandru ca in orasul in care traiesc exista si tineri ca tine! Felicitari si admiratie parintilor si bunicilor tai care te cresc atat de frumos! Succes in continuare!

12.10.2011 la 09:00

Felicitări ANA-MARIA,și toată admirația mea.O carte deosebită,mult mai matură decât vârsta autoarei,deloc rebelă de o sensibilitate aparte.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Anunțurile în ziare sunt eficiente?
- Absolut!
- Ieri am publicat un anunț în ziar „Căutăm paznic” și astăzi am fost deja jefuiți.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții
Societate comercială angajează muncitori calificați / necalificați în construcții. Salariu ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate IBĂNEȘTI. Mai multe relații ...

Angajăm ajutor de bucătar

Angajăm ajutor de bucătar
SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar, cu sau experiență. Mai multe relații la telefon: 0742914731

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Vând teren intravilan în Broscăuți

Vând teren intravilan în Broscăuți
Vând teren intravilan în comuna Broscăuți, Dorohoi, 1314 mp. Preț negociabil. Telefon: ...

Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere, semidecomandat

Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere, semidecomandat
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere, în spatele Școlii 5, semimobilat și utilat. ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro