Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

prajitura

Ingrediente pentru blat:
6 ouă
puțină sare
165 g zahăr
130 g de făină
40 g cacao

Ingrediente pentru cremă:
400 g smântână
100 g zahăr pudră
40 g cacao
400 g de mascarpone (sau crema de brânza)

Ingrediente pentru ganache de ciocolată:
50 g ciocolată
30 ml smântână (36% grasime)
10 g de unt

Mod de preparare: Folosiți produse la temperatura camerei pentru gătit, asa că scoateți-le din frigider în prealabil. Spargeți 6 ouă într-un castron mare, pe rând, separând gălbenușurile de albușuri. Încercați să nu lăsați gălbenușul să cadă în bolul cu albușurile (acest lucru va îngreuna baterea). Adăugați un praf de sare în albușuri și începeți să le bateți cu un mixer de mână până cand obtineti o spumă densa. După aceea, turnați treptat zahărul în bol și continuați să bateți la viteză mare pana obtineti o spuma lucioasa, ca de bezea. În timp ce continuați să bateti, adăugati pe rând gălbenușurile de ou, amestecând bine dupa fiecare galbenus adaugat. Amestecă într-o sită un pahar de făină și două linguri mari cu puțină cacao pudră (eu folosesc cacao neagră, dar este potrivită și una mai light). Adăugați cu grijă făina în ouăle bătute în 2-3 reprize, amestecând încet compozitia cu o spatulă de sus în jos, pentru ca ouăle bătute să nu se lase, rămânând pufoase. Împărțiți aluatul rezultat în jumătate. Tapetați două tăvi dreptunghiulare de 25×35 cm cu hârtie de copt, ungeți-o cu unt. Puneți fiecare parte într-o tavă de copt, nivelați cu atenție suprafața aluatului, cu o spatulă. Pune blaturile într-un cuptor încălzit la 180 grade, se coace aproximativ 15 minute, apoi se verifica cu scobitoarea. Scoatem blatul la racit, pe un gratar. După aceea, îndepărtați cu grijă hârtia de pe fiecare blat. Așezați blaturile, unul peste altul, apoi tăiați marginile pentru a le face de aceeași dimensiune (păstrați resturile de blat), apoi folosiți un cuțit lung și ascuțit pentru a le tăia pe fiecare orizontal. Astfel, veți avea 4 blaturi subtiri de ciocolata, complet gata pentru realizarea unei prajituri.
Să începem să pregatim crema: într-un castron mare, amestecăm 100 g de zahăr pudră și 40 g de cacao pudră. Adăugați smântână și amestecați bine cu un mixer de mână (ai grijă ca ingredientele uscate să nu se împrăștie peste tot, începeți să amestecați cu o lingură și abia apoi treceți la amestecarea cu mixerul). Adăugați cremă de brânză sau brânză mascarpone (dacă folosiți brânză de vaci, frecați-o mai întâi printr-o sită, astfel încât să-și piardă granulozitatea și să devină păstoasă). Amestecă totul împreună cu un tel până devine omogen. Acoperiți fiecare dintre cele patru blaturi cu 1/5 din crema pregătită. Întindeți ultima parte de cremă pe părțile laterale ale tortului. Zdrobiți resturile de blat într-un blender, în firimituri fine, apoi acoperiți părțile laterale ale tortului cu aceste firimituri. Acum puneți produsul la frigider pentru 15 minute, iar între timp pregătiți ganache-ul de ciocolată. Într-un castron mic termorezistent, încălziți 50 g de ciocolată, 30 ml de smântână (36% grasime) și 10 g de unt în cuptorul cu microunde. Se încălzește câteva minute, apoi se amestecă bine până când ciocolata se topește complet. Transferați ganache-ul de ciocolată într-o pungă poș și lăsați-l să se răcească ușor. Decorați tortul dupa cum doriți. Lăsați la frigider 2-3 ore, apoi tăiați și serviți cu o ceașcă mare de cafea sau ceai. Prăjitura poate fi pregătită și pentru aniversări, pentru că arată extraordinar și ca tort.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani

PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

prajitura
DorohoiNews.ro, 02-09-2023

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Decizie:
- Ce vă place mai mult, vinul sau femeile?
- Depinde de data fabricației.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Rezerv Art Dorohoi angajează ospătar

Rezerv Art Dorohoi angajează ospătar
Rezerv Art Dorohoi angajează ospătar. Relații la telefon: 0747677372

SEB-COS SRL angajează șofer profesionist pentru transportul de marfă / cereale

SEB-COS SRL angajează șofer profesionist pentru transportul de marfă / cereale
SC SEB-COS SRL angajează șofer profesionist pentru transportul de marfă / cereale. Cerințe: - ...

SC din Dorohoi angajează personal. Vezi detalii!

SC din Dorohoi angajează personal. Vezi detalii!
Societate comercială din Dorohoi angajează laborant, inginer pentru construcții, mecanic utilaj și ...

SC din Dorohoi angajează barman și ospătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează barman și ospătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează barman și ospătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!
Societatea S.C. Texty Garments S.R.L. Dorohoi, cu sediul în str. Colonel Vasiliu, nr. 70, angajează ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Angajăm lucrător în construcții

Angajăm lucrător în construcții
PRO CASA angajeaza lucrator in constructii, cu experiență. Relatii la PRO CASA MOBILĂ, de lângă ...

Vând apartament cu 3 camere

Vând apartament cu 3 camere
Vând apartament 3 camere semidecomandate, suprafata 54 m2, etaj.3, geamuri termopan, centrala, ...

Vând pui de iepurași din rasa berbec

Vând pui de iepurași din rasa berbec
Vând pui de iepurași din rasa berbec. Relații la telefon: 0726769969

Salariații Ocolului Silvic Dorohoi transmit sincere condoleanțe!

Salariații Ocolului Silvic Dorohoi transmit sincere condoleanțe!
Salariatii Ocolului Silvic Dorohoi sunt alaturi de familia indoliata a d-lui ing. Fusa Alexandru , la ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro