Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Acest an se anunţă a fi unul cu foarte multe investiţii în comuna Hilişeu Horia. Potrivit primarului Ioan Butnaru, sunt şanse mari ca în acest an să demareze o serie de investiţii aşteptate de foarte mult timp şi care vor schimba complet faţa acestei comune aflată între Vama Racovăţ şi municipiul Dorohoi.
„Am ratat pe sesiunea din toamnă pentru că am avut mici probleme cu studiile de fezabilitate. Nu corespundeau ghidurilor. Una a fost prezentat în ghidul consultativ iar în final era cu totul altă formă. Am pus la punct studiile de fezabilitate şi mă refer la construirea unei grădiniţe în Hilişeu Crişan, o grădiniţă cu două grupe şi la un un drum între Corjăuţi şi Pomârla. Este un drum de patru kilometri din Hilişeu Horia, prin Corjăuţi şi care va ajunge până la Pomârla. Va fi un traseu foarte rapid şi foartescurt între Vama Racovăţ şi Vama Siret. Iniţial, ne-am gândit să-l facem pe o asociaţie de dezvoltare intercomunitară dar analizând ghidurile, am constatat că nu prea era mare avantaj şi am decis să depune două proiecte. Terminăm în cel mai scurt timp finanţarea obţinută pe OG 28”, a declarat pentru btonline.ro, Ioan Butnaru, primarul comunei Hilişeu.
Proiect de alimentare cu apă
Una din priorităţile executivului primăriei rămâne accesarea unui proiect cu finanţare europeană în vederea realizării unui sistem de alimentare cu apă şi a unui sistem de canalizare. O astfel de investiţie poate fi realizată doar cu fonduri europene dar în momentul de faţă proiectul realizat nu este eligibil şi se aşteaptă o altă linie de finanţare.
„Am pregătit un poiect destul de pretenţios, un proiect de alimentare cu apă a comunităţii Hilişeu Crişan, cel mai mare sat din comună, aproximativ 1800 de suflete. Conform ghidului de finanţare nu suntem eligibili pentru a accesa un proiect european deoarece trebuie minim 2000 de locuitori. Stăm cu acel proiect de alimentare cu apă şi canalizare, aşteptăm Programul Operaţional Regional şi sperăm că vor aborda sub altă formă aceste finanţări”, a adăugat primarul comunei Hilişeu.
Cămine culturale şi un centru de zi pentru copii
În afara proiectelor care vizează infrastructura rutieră şi alimentarea cu apă, executivul primăriei Hilişeu mai vizează realizarea unui cămin cultural în satul Iezer, modernizarea căminului cultural din Hilişeu Horia şi deschiderea unui centru de zi pentru copii.
„Mai avem o serie de investiţii din buget local. Vorbim de o sală de festivităţi, o investiţie de circa trei miliarde de lei vechi care va fi realizată din bugetul local. Este o sală de festivităţi care va fi realizată lângă noua şcoală din satul Hilişeu Cloşca. Am depus două proiecte la CNI pentru cămin cultural în satul Iezer şi reabilitare, dotare, modernizare cămin cultural în satul Horia. Muncim pe două şantiere mici. Avem un centru de zi pentru copii în incinta în care funcţionează biblioteca, biblionetul, cabinetul medical, o farmacie şi centrul de sănătate publică local. Avem un spaţiu adecvat pentru a face un astfel de centru de zi. De asemenea, renovăm o fostă şcoală care ar fi trebuit demolată. După o expertiză s-a constatat că este destul de solidă şi o vom transforma în casa satului Corjăuţi. Va fi practic un cămin la dispoziţia locuitorilor din acel sat pentru a face evenimentele pe care ei le doresc”, a precizat Ioan Butnaru, primarul comunei Hilişeu.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.