Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Consiliul Județean Botoșani s-a raliat acțiunilor organizate astăzi, 25 noiembrie, pentru a marca Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.
În colaborare cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean va ilumina în această seară, la ora 17:00, Palatul Administrativ și sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, în portocaliu, culoarea aleasă de Națiunile Unite pentru a aminti nevoia unui viitor fără violență.
„Din păcate, violența bazată pe gen este omniprezentă și de aceea suntem datori să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a elimina violența împotriva femeilor. La nivel local, prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului asigurăm o locuință protejată pentru victimele violenței domestice. Aici, acestea primesc îngrijirile și consilierea necesare să treacă peste traumele pe care le-au suferit și să înceapă o nouă viață. Din păcate, numărul femeilor care s-au adresat acestui serviciu este încă redus, multe victime ale violenței domestice alegând să trăiască în teroare. Sfatul nostru este ca ele să aibă curaj și să se adreseze consilierilor de la DGASPC care le vor ajuta să revină la o viață normală, din care violența să nu mai facă parte”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.
În locuința protejată „Venus”, victimele violenței domestice sunt găzduite timp de un an, perioadă în care li se asigură servicii sociale, formare sau reconversie profesională, consiliere și asistență juridică pentru a se putea reintegra în societate și a părăsi mediul abuzator. Patru femei au fost găzduite de Locuința protejată „Venus”, iar alte 70 de victime ale violenței domestice au primit servicii de consiliere.
În ultimii ani, numărul botoșănencelor care cad pradă violenței domestice și care se adresează autorităților depășește 1.000, dar, potrivit experților, numărul este mult mai mare. Studiile prezentate de Națiunile Unite arată că o femeie din trei a fost supusă abuzurilor în timpul vieții sale. Mai mult, în timpurile marcate de diverse crize, așa cum s-a observat și acum, în pandemia de Covid-19, acest număr crește. „A venit momentul să devenim conștienți că violența domestică nu aduce nimic bun, că este o tară care afectează dezvoltarea normală a societății și că ne pune în pericol viitorul. Impunerea propriei voințe prin violență nu reprezintă o opțiune. Să spunem cu toții -stop violenței împotriva femeilor-”, a conchis Doina Federovici.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.