Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pentru că proiectele cu finanţare europeană sunt imposibil de accesat pentru localităţile sub 2000 de locuitori iar fonduri guvernamentale nu sunt, unii primari din judeţul Botoşani s-au orientat către alte variante astfel încât să asigure apă locuitorilor.
Pentru a rezolva problema apei şi canalizării, primăria comunei Hilişeu Horia are nevoie de numai puţin de cinci milioane de euro. Cum fondurile europene nu sunt accesibile, executivul primăriei a gândit un proiect pilot prin care să rezolve într-o oarecare măsură problema apei într-una dintre localităţi.
„Ne-am gândit să dezvoltăm nişte reţele pe aglomerări rurale. Avem un proiect pilot în satul Corjăuţi, cel mai grav afectat de lipsa apei. Avem un studiu de fezabilitate pentru o reţea de alimentare pentru aproximativ 110 gospodării. Vom monta pe cel mai înalt deal un bazin de aproximativ 40 de metri cubi, vom urca cu pompe apa în acel bazin şi prin cădere liberă va ajunge apa la porţile tuturor. În primă fază vom realiza opt cişmele stradale. Vom consulta populaţia iar dacă vor dori, se vor putea racorda.
La un moment dat, cetăţenii din Hilişeu mergeau în comuna Pomîrla pentru a lua apă din fântânile de acolo. Sperăm să începem proiectul pilot în toamna acestui an. Vom face face pe buget propriu.
Dacă nu reuşim să găsim nişte finanţpări europene, vom extinde acest proiect pilot şi în celelalte sate component ale comunei. Nouă ne-ar trebui aproximativ cinci milioane de euro pentru a realiza în toată comuna reţele de apă şi canalizare”, a declarat pentru btonline.ro, Ioan Butnaru, primarul comunei Hilişeu Horia.
Hilişeu Horia a fost una din cele mai afectate comune din judeţul Botoşani de seceta din 2015. Oamenii nu mai aveau apă pentru animale iar autorităţile locale apelau aproape zilnic la ISU.
„Suntem comuna care nu avem nicio acumulare de apă. Suntem străbutuţi de către râul Jijia dar la acest moment are un debit foarte scăzut şi nu îl putem folosi în situaţii de urganţă şi nici pentru a ne asigura sursa de apă la animale sau pentru udat culturile”, a adăugat primarul comunei Hilişeu.
09.03.2016 la 11:14
Activitatea domnului primar este de toata lauda. Sa o tina tot asa, poate molipseste si pe reprezentantii legali ai altor autoritati legale din judet. Sper sa duceti la bun sfarsit toate proiectele care le aveti in plan, inclusiv cel cu vechea biserica din ,,parohia" dvs. Imi face mare placere sa va urmaresc activitatea si transparenta de care dati dovada. Asta o poate face numai un om de mare isprava. Doamne ajuta!
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.