Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Programul de reabilitare și întreținere a drumurilor naționale din județ, stabilit de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași (DRDP), prin Secția Drumuri Naționale (SDN), este în continuare în atenția prefectului județului.
În cursul zilei de azi, însoțit de șeful SDN, Viorel Zacrețchi, prefectul Dan Șlincu a ajuns la Săveni pentru a inspecta lucrările de asfaltare a tronsonului de aproximativ 18 kilometri, până la Manoleasa, la intersecția cu drumul național Manoleasa – Rădăuți Prut. Au fost prezenți și senatorul Lucian Trufin dar și primarul orașului Săveni, Relu Târzioru.
Începute ieri, lucrările care constau în amenajarea unui covor asfaltic, au acoperit deja patru kilometri, deocamdată doar pe un singur fir.
„Am programat ca aceste lucrări să se finalizeze până pe data de 10 septembrie, cu tot cu execuția marcajelor rutiere”, a precizat Viorel Zacrețchi, șeful SDN, adăugând că bugetul alocat pentru acest tronson a fost de patru milioane de lei.
Următorul drum care va avea covor asfaltic este Darabani – Păltiniș, pe o porțiune de 10 kilometri, lucrările urmând să înceapă imediat ce vor fi finalizate cele de pe Săveni - Manoleasa.
Covor asfaltic va fi amenajat și pe tronsonul național de piatră dintre Manoleasa și Rădăuți Prut, după ce membrii Comisiei Tehnice DRDP au stabilit cea mai viabilă variantă în urma recepției efectuate în urmă cu aproximativ două săptămâni. Asta după ce pe trei porțiuni de drum au fost amenajate trei lucrări experimentale, covorul asfaltic dovedindu-se a fi cea mai bună soluție. Urmează astfel scoaterea la licitație a lucrărilor, adică proiectare și execuție iar în cazul în care nu vor fi contestații, drumarii speră ca până la sfârșitul anului, acest drum de aproximativ 35 de kilometri să fie în totalitate reabilitat.
La finele acestei luni se va încheia și contractul de furnizare a mixturii asfaltice pentru execuția lucrărilor de plombare a unor drumuri în vederea pregătirii acestora pentru sezonul rece, în special pe tronsoanele Dorohoi – Vârfu Câmpului, Hudești – Mlenăuți și Santa Mare - Ștefănești.
Până în prezent, pe drumurile naționale din județ au fost executați, la capitolul ”întreținere”, 35.000 metri pătrați de plombări, 10.000 metri liniari de colmatări și 1.500 metri pătrați de burdușiri dar au fost amenajate și două covoare asfaltice, pe drumul Botoșani – Săveni (27 de kilometri) și Dorohoi – Darabani (17 kilometri).
11.08.2017 la 19:53
Cine stie ? Prefectul de botosani, este dorohoian ? Dar dl. vicepresedinte al C.J.Botosani, mai este dorohoian ?
10.08.2017 la 21:02
M-am saturat de plombarile Dorohoi - Vf. Campului. Drumul asta e o bataie de joc. Am vazut in ultimii 8 ani plombari de mi s-a acrit, drumul este sub orice critica. Faceti ceva!!!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.