Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Primăria Municipiului Dorohoi, a obținut finanțarea pentru proiectul:
Comunitatea Marginalizată Plevna – Dorohoi - program integrat de măsuri de intervenție (CMP – Dh), Cod proiect:114921, Componentă 1 - Apel : POCU/140/4/2/Reducerea numărului de comunități marginalizate (non-romă) aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate/2/Reducerea numărului de comunități marginalizate (non-romă) aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate.
Proiectul cu o valoare totală de 18.006.536,64 lei și durată de implementare de 30 luni, a fost admis la finanțare. Primăria Municipiului în Dorohoi cadrul contractului de finanțare are următorii parteneri: Direcția de Asistență Socială Dorohoi, Fundația Corona, Gradinița Ștefan cel Mare și Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu.
Proiectul îsi propune facilitarea accesului la servicii sociale/medicale/socio-medicale pentru minim 250 familii/600 persoane aflate în risc de sărăcie și marginalizare din comunitatea marginalizată non-romă „Cartier Plevna – Dorohoi”, Municipiul Dorohoi.
În cadrul proiectului va fi creat un mecanism simplificat de acces la servicii sub forma unui „punct unic de acces”, care va asigura servicii de: informare și consiliere psihosocială, dezvoltare a abilităților de viață independentă, îngrijire la domiciliu, îngrijire și recuperare a personelor cu dizabilități, consiliere și sprijin pentru părinți și copii, asistență medicală comunitară.
Pentru creșterea gradului de acces la servicii educaționale/creșterea gradului de participare școlară și al diminuării/prevenirii fenomenului de abandon școlar va fi implementat un set de măsuri privind:
- dezvoltarea infrastructurii educaționale: diversificarea și creșterea numărului și calității materialelor didactice, dezvoltarea de programe educative extracurriculare, inclusiv școala de vară (acțiuni civice și de voluntariat în scopul cunoașterii/acceptării/integrării persoanelor marginalizate în special a celor cu dizabilități, de altă etnie, întăririi relațiilor intergeneraționale s.a.);
- dezvoltarea serviciilor de consiliere educațională: consiliere școlară elevi și părinți, monitorizare traseu școlar și a performanțelor școlare, recompensare performanțe școlare, integrarea elevilor cu probleme într-un program de educație de tip remedial;
- dezvoltarea unui program de tip școală după școală pentru minim 60 de copii;
- constituire grupe de creșă (învățământ antepreșcolar) în care vor fi integrați minim 20 de copii (0-3 ani).
Fiecare copil va beneficia de pachet suport material care include: diverse materiale educative, rechizite, hrană pe parcursul serviciilor la care participa. Pentru stimularea participării și realizării de performanță școlară se vor acorda premii, subvenții. Acordarea lor va fi condiționată de prezența beneficiarului la orele de curs, implicare școlară și extracurriculară, performanțe înregistrate.
Pentru depășirea situației de sărăcie și excluziune socială al populației din zona marginalizată se vor implementa măsuri specifice de stimulare și dezvoltare a antreprenoriatului local.
Măsurile active de ocupare implementate în proiect vizează:
- informarea și consilierea profesională - motivare, formare profesională, mediere pe piața muncii pentru 310 de beneficiari,
- dezvoltarea competențelor - formarea și calificarea beneficiarilor în acord cu cerințele pieței, inclusiv formarea prin ucenicie (minim 50 persoane incluse în programe de ucenicie),
- stimularea, dezvoltarea și susținerea antreprenoriatului - identificarea potențialilor antreprenori, consilierea și formarea specifică (minim 60 beneficiari), inclusiv finanțarea de mici afaceri cu potențial de creștere (minim 20 micro-granturi alocate),
- subvenționarea angajatorilor pentru angajarea beneficiarilor proiectului (minim 50 de subvenții).
Îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru minim 120 de familii din comunitatea marginalizată non -roma „Cartier Plevna – Dorohoi”, Municipiul Dorohoi.
- minim 120 de familii din comunitatea marginalizată vor beneficia în cadrul proiectului de intervenții punctuale în scopul îmbunătățirii condițiilor de locuit, respectiv: lucrări de reparații, igienizare locuințe, înlocuire/reparații tâmplărie, instalații termice și sanitare, izolații termice, conectare la utilități în funcție de nevoile specifice identificate la nivelul locuinței/familiei beneficiare. Intervențiile pe componenta de locuire contribuie la creșterea siguranței locuirii, calității vieții beneficiarilor, asigurarea confortului și mediului necesar îmbunătățirii și menținerii stării de sănătate și capacității de învățare și ocupare a membrilor familiilor beneficiare.
Toți beneficiarii proiectului vor avea acces egal și nediscriminatoriu la activitățile și serviciile dezvoltate în proiect.
21.12.2017 la 09:30
Cei care fac copii fără discernământ, apoi trăiesc pe seama ajutoarelor sociale sunt persoane cu probleme psihice! Copii trebuie luați de Protecția Copilului din astfel de "familii", iar "părinții" tratați psihic! Altfel vei băga bani degeaba în niște eșecuri sociale!
20.12.2017 la 14:29
Doamna DOAR EU, sora dumneavoastra, ca multi din parintii nostri ar trebui sa munceasca.Zic dupa 3 sa se opreasca. Cat tupeu, sa torni copii, sa nu muncesti si sa nu te vezi in randul trantorimii. Sunt din fam.cu 3 copii. Mama a lucrat desi mai avea unul mic acasa si 2 abia nascuti, la 3 luni de la nastere. Faceti copii, stati acasa pana imbatraniti si mai cereti si explicatii. La munca!
20.12.2017 la 06:25
Sora mea are 3 copiii si lucreaza doar cumnatul dar eu tare curioasă sunt cine va beneficia de aceste drepturi din proiect.....zic si eu cum zic altii 'tot trantorii "beneficiază???ajutatii pe cei care se descurcă mai greu si care totusi unul din părinți lucreaza nu pe cei care intind mana si asteapta doar pomana....sa lucreze ca de asta lea dat dumnezeu mâini și picioare....in ziua d azi oricum chiar dacă muncești e ca si cum ai munci degeaba...
19.12.2017 la 22:14
Comunitatea marginalizată Plevna ? Pe bune ? Dar comunitatea marginalizată din restul orașului nu exista ? Pt domnul primar exista doar Plevna ? S-au născut toți săracii și puturoșii acolo sau cum ?:))
19.12.2017 la 21:11
Ar trebui să înceapă cu strângerea caiinilor comunitari .Recent ,era cât pe ce să se întâmple o tragedie.Fiica mea si nepotelul de 2 ani au fost atacați de o haita de câini,langa magazinul "La 2 pasi".
19.12.2017 la 16:03
Felicitari! Primaria Dorohoi a inteles demult ca nimic nu cade din cer si ca "lucruri mari"in Romania se pot face legal daca scrii proiecte.
19.12.2017 la 12:45
Ideea e f buna dar beneficiază tot trântorii iar alții care muncesc și se chinuie nu primesc nimic moca!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.