Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Prefectul Dan Şlincu a vizitat în această după-amiază şantierul deschis pe drumul naţional 24C, cunoscut până în urmă cu ceva timp drept „singurul drum naţional de pământ din ţară”.
Lucrările de asfaltare au început în urmă cu câteva zile dinspre satul Manoleasa Prut şi utilajele au ajuns în satul Iorga unde se toarnă primul strat de asfalt bituminos. Aici prefectul s-a întâlnit cu şeful Secţiei Drumuri Naţionale, Viorel Zacreţchi, cu primarul comunei Manoleasa, Cristinel Aroşculesei şi cel al comunei Mitoc, Ioan Galiţ, cu şeful Districtului Săveni a Secţiei Drumuri Naţionale, Gheorghe Todică, şi cu reprezentanţii constructorului ce se ocupă de lucrări.
Astfel, în prezent se toarnă asfalt bituminos, cu o grosime de cca. 4 cm pe sensul către Rădăuţi Prut şi după finalizare, se va reveni cu un strat de asfalt de 3 cm, aşa-numitul „strat de uzură”. Viorel Zacreţchi, şeful SDN, a precizat că durata estimată a lucrărilor este de 50 de zile, în condiţii de vreme bună.
„Mă bucur că se lucrează pe acest drum care a dat atâtea bătăi de cap şi că în curând cetăţenii care tranzitează acest drum se vor bucura de un carosabil impecabil. Demararea asfaltării reprezintă o veste bună pentru toţi botoşănenii, mai ales că s-au făcut atâtea demersuri pentru reparaţia lui”, a spus prefectul Dan Şlincu.
Lucrările pe DN 24C au început anul trecut, cu nivelarea cu balast a drumului şi reprofilare, apoi asigurarea cotei şi pantei în vederea turnării straturilor de asfalt. Lucrările se desfăşoară pe 36 de kilometri din DN 24C, de la km 106+650 până la km 142+250, iar valoarea contractului este de peste 10 milioane de lei inclusiv TVA, suma fiind asigurată din fonduri de la Guvernul României.
17.04.2018 la 17:22
Sper sa traiesc in aeasta viata si o minune: asfaltarea acestui drum national uitat de autoritatile aflate la carma tarii, in decursul timpului. Mai sper sa nu fie facut in bataie de joc si dupa un an, doi de exploatare sa redevina ce a fost. Ar fi pacat de banii investiti si de naruirea sperantelor riveranilor... Sper sa pot rula si eu pe acest drum in aceasta vara. Astept cu nerabdare acest moment si doresc sa-i felicit pe toti cei care au dorit si s-au implicat efectiv in realizafrea acestui obiectiv de interes national, cat si local, mai ales. Deocamdata atat. Asa cum am ami spus astept si vreau sa vad in sfarsit o minune si in nordul Moldovei noastre dragi.
16.04.2018 la 21:36
Felicitari celor ce au sustinut acest proiect! Dar cu restul drumurilor cum rămâne. Cred ca cel de la Sulita la Rauseni ar fi mai bine sa fie "de pământ". Cum ploua cam rar am merge mai des la spalatorie decat la mecanic. Mai avantajos pentru cei ce platesc pentru acest drum.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.