Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Prefectul Dan Şlincu, senatorul Lucian Trufin, conducerea DSVSA şi a Colegiului Medicilor Veterinari au fost sesizaţi de un grup de fermieri din comuna Cordăreni în privinţa lipsei de colaborare cu medicul veterinar care a concesionat serviciile de specialitate.
Oamenii se plâng de faptul că nu primesc la timp crotaliile pentru animalele abia fătate şi spun că de la lună la lună, preţul acestor crotalii creşte. De exemplu, dacă până în iunie, o crotalie costă 10 lei, din august au fost informaţi că aceasta va costa 12 lei.
O altă problemă este aceea că deşi tratamentul obligatoriu anticărbunos este gratuit, medicul veterinar a solicitat suma de 1.200 de lei pentru vaccinarea efectivului de 400 de oi. „Prioritatea pentru domnul doctor este microciparea câinilor, pe motiv că el are pe stoc o mie de microcipuri şi nu are ce face cu ele. Numai că mie mi-au paralizat două câini după ce li s-a pus microcipul şi nu mai vreau să-mi nenorocesc şi ceilalţi câini. La fel, când m-am dus la el să-mi iau adeverinţa şi fişa cu numărul de crotalii, necesare la subvenţia APIA, am fost înjurat şi nu am primit nimic”, susţine unul dintre fermieri.
Un alt agricultor a sesizat, prin petiţia depusă la Instituţia Prefectului, că medicul nu şi-a deschis punct de lucru în comună şi că nu este de găsit niciodată când este nevoie de servicii medicale. De asemenea, medicul nu eliberează acele situaţii statistice necesare fermierilor şi nici chitanţe pentru serviciile prestate.
Prefectul Dan Şlincu i-a invitat la Instituţia Prefectului pe directorii DSVSA, Minodora Vasiliu şi Elena Coşman, pe senatorul Lucian Trufin, pe vicepreşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, filiala Botoşani, medicul veterinar Vasile Negrii, precum şi doi dintre fermierii din Cordăreni, însoţiţi de primarul Cristian Dumitraş. În urma discuţiilor, s-a ajuns la concluzia necesităţii unei verificări în comună, atât în privinţa veridicităţii afirmaţiilor fermierilor cât şi a modului de respectare a contractului încheiat de medicul veterinar concesionar cu DSVSA.
„Vreau să trag un semnal de alarmă în privinţa modului în care trebuie să ne facem treaba cu toţii. Nu ne obligă nimeni să facem o anumită meserie, dar mai bine nu încurcăm atâţia oameni. În mai multe rânduri am fost sesizaţi de fermieri în legătură cu modul defectuos în care colaborează cu reprezentanţii unor instituţii sau prestatori de servicii. Încercăm să rezolvăm astfel de situaţii neplăcute, în limitele legale”, a declarat Dan Şlincu.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.