Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
4000 de copii şi peste 120 de dascăli au fost implicaţi într-un proiect a cărui închidere a avut loc vineri la amiază la Instituţia Prefectului din Botoşani. „Reţea de prevenire a Traficului de Persoane - Antitrafic net Botoşani” a fost implementat de Asociaţia Clara şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, centrul regional Suceava, în perioada Mai – Noiembrie, fiind cofinanţat de Consiliul Judeţean Botoşani.
Axat, aşa cum arată şi titlul, pe lupta împotriva traficului de persoane, proiectul şi-a propus transmiterea mesajelor de prevenire a acestui fenomen malign, odată cu dezbaterea aspectelor sociale, afective, psihologice pe care le implică. Micuţi din ciclul primar, elevi de gimnaziu, dar mai ales tineri liceeni au aflat, graţie profesorilor prinşi în proiect, ce dimensiuni ia în realitate traficul de persoane, câţi botoşăneni sunt afectaţi, în comparaţie cu alte judeţe sau zone ale Europei, cum să se ferească de astfel de pericole şi ce reacţie să aibă în faţa unor realităţi aflate în desfăşurare.
La invitaţia subprefectului Daniela Lozeanu, închiderea proiectului a avut loc în Sala Iorga a palatului administrativ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dorin Birta şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar şi Avocatului Poporului fiind de faţă.
Premiile au vizat cele mai reuşite producţii ale copiilor, însemnând rezultatele activităţilor susţinute de dascăli la clase. Acestea au fost organizate pe categorii precum creaţii literare, desene, fotografii tematice, afişe sau mesaje de promovare a luptei de prevenire a traficului.
Diplome, rechizite, şepci şi pelerine de ploaie au primit în cadrul festiv elevi şi profesori ai Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămînzi, ai Colegiului Naţional „A.T.Laurian” Botoşani, ai Liceului de Artă „Ștefan Luchian” Botoşani, dar şi din Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi. Pe lista câştigătorilor au fost Liceul „Ştefan Luchian” Ştefăneşti, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Copălău şi şcolile gimnaziale Nr. 7 şi 11 Botoşani.
„Vă felicit pe toţi cei care v-aţi implicat în aceste activităţi, pe elevi şi profesori şi vă aşteptăm şi cu alte ocazii să ne bucurăm împreună de rezultatele muncii în echipă. Fenomenul traficului de persoane trebuie să-şi reducă dimensiunile sau chiar să dispară, iar aceasta nu se poate întâmpla fără implicarea a cât mai mulţi actori sociali.”, este un crâmpei din mesajul transmis de subprefectul Daniela Lozneanu cu ocazia premierei.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.