Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Bucuria sarbatorilor de iarna este umbrita tot mai mult de incendiile care se manifesta in sezonul rece la locuintele si gospodariile cetatenesti.
Pentru un CRACIUN fericit respectati 10 masuri simple.
1. Pana pe 24 decembrie depozitati bradul afara, intr-un recipient cu apa pentru a-si pastra prospetimea.
2. Montati bradul intr-un suport stabil si sigur, niciodata langa surse de caldura sau materiale usor inflamabile.
3. Folositi doar instalatii si decoratiuni electrice fara defectiuni sau improvizatii.
4. Nu amplasati lumanari aprinse in brad.
5. Achizitionati artificii doar din magazinele autorizate si nu lasati copiii sa se joace cu acestea.
6. Nu lăsaţi închişi in casa minori, nici măcar pentru câteva minute. Un singur minut în care aceştia nu sunt supravegheaţi poate fi fatal.
7. Pentru persoanele care folosesc ca sursa de caldura sobele, verificati integritatea si curatarea cosurilor de fum.
8. Eliminati din jocul copiilor PETARDELE si POCNITORILE. Utilizarea petardelor este interzisă si oarecum limitată lucru care este benefic şi în ceea ce priveşte protecţia la foc a gospodăriilor, amenzile fiind substanţiale, astfel încât, există speranţa ca riscul producerii unor incendii datorate acestora să fie cât mai mic, sau chiar anulat.
9. Pentru că la tradiţia de sute de ani, cu siguranţă, nu se va renunţa în ciuda faptului că ea contravine legislaţiei europene, care interzice sacrificarea animalelor în gospodăriile populaţiei, ar fi bine ca:
- locul ales pentru pârlirea porcilor să fie la o distanţă de siguranţă fată de construcţii sau depozite de furaje.
- buteliile de gaze utilizate la pârlirea porcilor, să fie amplasate la distanţă faţă de arzător, iar furtunile de alimentare să fie prevăzute la capete cu coliere de fixare şi să nu prezinte fisuri.
- pentru creşterea presiunii în butelii, acestea nu vor fi apropiate de flacăra, în cel mai rău caz utilizaţi apa fiartă.
- pentru orice eventualitate în imediata apropiere să fie asigurată o rezervă de apă.
-afumătorile trebuiesc amplasate la distanţe de siguranţă faţă de restul construcţiilor şi trebuiesc supravegheate pe toată perioada funcţionării.
10. Fumatul este un viciu nociv nu numai sănătăţii, dar care poate provoca şi INCENDII în condiţiile în care din dorinţa de a nu fi văzuţi fumând, copiii îşi aleg cele mai ferite locuri cum ar putea fi: poduri, fânare, etc. Nu uitati o ţigară aruncată la voia întâmplării, poate provoca adevărate tragedii.
Respectand aceste reguli va protejati viata si bunurile.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.