Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Șeful comitetului consultativ al guvernului privind migrația, Sir David Metcalfe, a declarat cotidianului Daily Telegraph că atât numărul migranților cât și durata aflării lor în Regatul Unit după încetarea calității de membru UE vor fi controlate prin intermediul permiselor de muncă.
El a adăugat că sistemul va fi destul de simplu de administrat, fiind modelat după cel al permiselor pentru lucrătorii sezonieri din agricultură, de care au beneficiat și cetățenii români și bulgari până la 1 ianuarie 2014 când au încetat toate restricțiile privind accesul la piața muncii.
Declarațiile lui Sir David au fost făcute în ziua în care comitetul său a publicat un raport în care se trăgea concluzia că migrația forței de muncă slab calificate din UE a generat o presiune asupra sectorului locativ, învățământului, sănătății și transporturilor și a avut un mic impact negativ asupra salariilor celor mai reduse.
De asemenea, raportul mai menționează că această migrație a avut consecințe și în privința integrării și coeziunii populației în anumite zone unde au avut loc schimbări bruște în numărul locuitorilor.
Raportul estimează că la ora actuală două din cele 13 milioane de lucrători cu calificare redusă din Regatul Unit provin din țările membre UE - unul din șapte.
232000 de români în UK
Publicarea raportului coincide și cu publicarea datelor trimestriale oficiale privind migrația care arată că în anul încheiat la 31 martie 2016 migrația netă (veniri minus plecări) a fost în Regatul Unit de 327000, cu 9000 mai puțin decât în anul precedent.
Imigranții au fost în proporții aproape egale cetățeni din statele UE și cetățeni din afara UE.
Datele arată și faptul că românii continuă să fie pe primul loc la numărul de persoane cărora le-au fost emise numere de asigurare socială (NINO), care da dreptul oficial de muncă și asigurări sociale - 185000 în anul încheiat la 30 iunie 2016, mult înaintea polonezilor - 105000.
Numărul românilor din Regatul Unit pe parcursul anului 2015 a fost estimat de Oficiul Național de Statistică la 232000, față de 175000 în 2014 și 128000 în 2013.
Dintre cetățenii străini, doar cetățenii Poloniei - 916000, Indiei - 362000 și Republicii Irlanda - 332000, au fost mai numeroși decât cetățenii României pe teritoriul Regatului Unit în 2015. Sursa: flux24.ro
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.