Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Naomi Jacobs a avut nevoie de trei ani ca să-şi amintească ultimii 17 ani din viaţă, uitaţi într-o noapte. De vină a fost stresul, au spus doctorii. Numărul persoanelor care vor suferi de astfel de amenizii va creşte de patru ori în viitor, apreciază doctorii.
La 32 de ani, în 2008, britanica Naomi Jacobs, s-a trezit într-o dimineaţă fără să-şi amintească ultimii 17 ani din viaţă. Tânăra femeie credea că trebuie să meargă la şcoală. Ştia că este în 1992, e îndrăgostită de un coleg şi John Major este prim-ministru. Când s-a privit în oglindă, a descoperit o femeie matură, cu riduri.
"Apoi a apărut un băiat care mi-a spus mamă. Atunci am început să ţip. Nu ştiam cine este, nu credeam că era cu mult mai mic decât mine şi cu siguranţă nu îmi aminteam să-l fi născut (...) Am început să suspin necontrolat. Să spun că eram îngrozită e prea puţin. Vroiam la mama", a povestit Naomi pentru Daily Mail cum a decurs întâlnirea cu fiul său, atunci în vârstă de 11 ani.
Potrivit publicaţiei britanice, Naomi Jacobs a suferit de o formă de amenzie cauzată de stres. De asemenea episoade suferă 5 din 100.000 de britanici, dar se presupe că numărul lor va creşte la 23 la 100.000 în următorii ani. Nu există un tratament specific pentru această boală, totul depinde de fiecare persoană în parte şi de sprijinul apropiaţilor, scrie realitatea.net.
În momentul declanşării crizei, Naomi îşi făcea probleme pentru afacerea ei, învăţa intens pentru examenle finale în scopul de a obţine o diplomă în psihologie şi se despărţise recent de tatăl fiului său. Destule motive ca să cedeze nervos, dezamăgită de viaţa ei, total diferită de cea pe care şi-o imagina la 15 ani.
Memoria a început să îi revină după opt săptămâni, însă femeia şi-a recuperat amintirile abia după trei ani, de mare folos fiindu-i jurnalele pe care le ţinuse. Sora sa şi cea mai bună prietenă, i-au povestit cu răbdare ce s-a întâmplat în lume în anii de blanc şi i-au explicat ce înseamnă un e-mail, Google sau Youtube.
Naomi Jacobs a scris o carte despre experienţa sa şi s-a hotărât să-şi îndeplinească măcar unul dintre visele din copilărie, acela de a deveni scriitoare.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.