Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Joi, eurodeputații au votat cu privire la adeverința electronică de vaccinare. Ei doresc ca acest document să fie adoptat în procedură de urgență pentru libera circulație pe durata pandemiei.
Eurodeputații au decis, joi, inițierea procedurii de urgență a adeverinței electronice de vaccinare. La vot, inițierea procedurii de urgență a primit 468 de voturi pentru, 203 împotrivă și 16 abțineri. Așadar, adeverinţa electronică de vaccinare ar urma să fie adoptată până la vară.
Amintim că votul de joi, din Parlamentul European, vine după ce Comisia Europeană a prezentat o propunere privind o adeverință electronică verde, cu rolul de a facilita libera circulație în UE, în urmă cu o săptămână. Comisia Europeană este de părere că documentul electronic trebuie să includă informații cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, cu privire la un rezultat negativ la testul COVID-19, precum și informații privind orice infecție anterioară cu COVID-19.
Documentul va fi negociat de Parlamentul European și Consiliul European
Președintele Comisiei pentru libertățile civile, Juan Fernando Lopez Aguilar, este de părere că este nevoie de adeverința electronică verde pentru restabilirea încrederii în spațiul Schengen și că aceasta nu poate fi considerată o condiție prealabilă pentru libera circulație.
„Avem nevoie de adeverința electronică verde pentru a ne restabili încrederea în spațiul Schengen, continuând totodată lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Adeverința nu poate fi o condiție prealabilă pentru libera circulație, deoarece aceasta este un drept fundamental în Uniunea Europeană și nu poate conduce la discriminare. Datele cetățenilor trebuie să fie în siguranță și doar datele necesare ar trebui incluse în adeverință”, a spus Juan Fernando Lopez Aguilar (S&D, Spania), președintele Comisiei pentru libertăți civile.
Amintim că plenul Parlamentului European va adopta mandatul de negociere cu Consiliul, care poate include amendamente la propunerea Comisiei, în cursul următoarei sesiuni plenare (26-29 aprilie). Mai mult decât atât, Comisia pentru libertăți civile este responsabilă de dosar din partea Parlamentului și va putea solicita ca mandatul să îi fie încredințat, pentru a începe discuțiile. Rezultatul negocierilor va trebui aprobat atât de Parlament, cât și de Consiliu.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.