Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Este de notorietate că oameni de succes, precum Bill Gates (cofondatorul companiei Microsoft) sau Steve Jobs (cofondatorul companiei Apple) au renunţat la studiile universitare, dar mai puţin cunoscut este că şi personalităţi istorice, de la inventatori la politicieni, au abandonat şcoala (in unele cazuri chiar elementară) înainte de a deveni faimoşi. Printre ei se numără Thomas Edison, Albert Einstein, Benjamin Franklin, Prinţesa Diana. How Stuff Works, citat de Ziare.com, a întocmit o listă cu 15 dintre cei care au abandonat studiile.
1. Thomas Edison
Thomas Edison este probabil cel mai faimos şi productiv inventator al tuturor timpurilor, având peste 1.000 de invenţii patentate, printre care becul electric şi fonograful. A început şcoala târziu, din cauza unei boli, dar nu reuşea să fie foarte atent la cursuri, făcându-l pe unul din profesorii lui să afirme despre el că părea buimac. A renunţat la şcoală dupa doar trei luni, însă mama lui a fost cadru didactic, astfel că l-a instruit acasă.
2. Benjamin Franklin
A fost politician, publicist, om de ştiinţă, inventator şi coautor al Declaraţiei de Independenţă a Statelor Unite ale Americii. În ciuda atâtor valenţe, Benjamin Franklin nu a reuşit să facă nici liceul. A fost al 15-lea copil din familie şi cel mai mic fiu. A petrecut doi ani la o şcoală din Boston, după care a renunţat la studii, la vârsta de zece ani, şi a început să lucreze pentru tatăl său ca tipograf.
3. Albert Einstein
Fizicianul care a câştigat un premiu Nobel şi care este faimos în special pentru teoria relativităţii a renunţat la liceu cand avea doar 15 ani. A decis insa sa revina, un an mai tarziu, si l-a si absolvit. Ulterior a luat şi examenul de intrare la prestiogioasa Politehnică elveţiană, pe care a absolvit-o de asemenea, dar a fost dezamăgit de ce se preda la cursuri, considerând că profesorii nu sunt la curent cu noile descoperiri, pe care le studia singur. În şcoală a avut note exceptionale la matematică şi fizică.
4. Walt Disney
În 1918, pe când încă era în liceu, Walt Disney, care a devenit ulterior producător de film şi a câştigat numeroase premii Oscar, a început să ia cursuri la Academia de Artă din Chicago. A renunţat la liceu la vârsta de 16 ani pentru a se înrola în armată, dar a fost respins deoarece era prea tânăr, astfel ca s-a alaturat membrilor Crucii Rosii, prezentand un certificat de naştere fals. Disney a creat unele dintre cele mai cunoscute personaje de animatie, printre care se numara si Mickey Mouse. La 58 de ani el a primit o diploma onorifica de absolvire a liceului.
5. Prinţesa Diana
La 16 ani, Printesa Diana a picat toate examenele care se dadeau la aceasta varsta elevilor din Marea Britanie, parasind astfel scoala de fete West Heath, unde invata. De aici a mers la o alta scoala din Elvetia, dar a renuntat si la aceasta. Avea talent la cantat si isi dorea sa fie balerina. In 1981, cand avea 19 ani, Diana s-a logodit cu Printul Charles.
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.