Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Astazi este o sarbatoare pe care noi, romanii, am imprumutat-o de peste Ocean. Sunt multi care au intrat in „febra” sarbatorii Sfantului Valentin, dupa cum multi sunt total impotriva ei.
Argumentul „forte” al celor care nu sunt de acord cu aceasta sarbatoare este ca nu e nevoie de o zi anume in care sa-ti „demonstrezi” dragostea. Ai la dispozitie un an intreg in care sa-i arati jumatatii tale cat de mult o iubesti, cat de mult o apreciezi, cat de mult o respecti…
Sunt „blamati” cei care dau bani pe flori, pe inimioare, pe bomboane sau pe seturi de lenjerie intima. „Iti arati dragostea cumparand lucruri?”, „Iubirea se masoara in cadouri?” sau „De ce nu fac asta tot anul?”, vin intrebarile carcotase.
Valentine’s Day este sărbătorit altfel în fiecare ţară, totul pornind din Marea Britanie unde exista un Jack Valentin care ciocănea la uşile din spatele caselor şi aducea cadouri îndrăgostiţilor.
Dragobetele, serbat 10 zile mai târziu, este sărbătoarea tradiţională românească, varianta mai veche a Sf. Valentin. Obiceiul fetelor si baieţilor era ca pentru ziua de Dragobete să se „primenească” în haine curate şi porneau cu voie bună înspre pădure, pentru a culege ghiocei şi viorele, pe care le foloseau la diverse farmece de dragoste. Înspre ora prânzului, fetele porneau în goană înspre sat, fuga fiecăreia atrăgând după sine câte un baiat, şi nu unul oarecare, ci acela care le îndrăgea. Dacă el era iute de picior şi o prindea, avea dreptul sa îi fure o sărutare în văzul lumii, sărutare ce simboliza logodna celor doi de atunci înainte.
Alt obicei al fetelor era de a strânge dimineaţa devreme zăpada sau apa de ploaie şi de a-şi spăla cu ea faţa si părul, astfel devenind mai frumoase şi mai drăgăstoase.
Bineînţeles, azi nimeni nu mai aleargă prin pădure, ci prin magazine, după cadouri pentru iubită sau iubit. Florile nu mai sunt folosite pentru farmece şi fetele nici nu se mai spală cu zapada dimineaţa devreme, dar s-a păstrat esenţa sărbătorii: oamenii înca se iubesc şi preţuiesc orice ocazie de a-şi arăta sentimentele.
Deci baieţi, începeţi căutările căci „Dragobetele sărută fetele!”
14.02.2013 la 11:56
In mod normal ar trebuie sarbatorit dragobetele nu sarbatoarea inportata de la americani si ar trebui si dumneavoastra media sa promovati dragobetele nu inportul.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.