Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Comisia Europeană a adoptat ieri, la Bruxelles, Regulamentul (601/2014) de modificare a unei anexe dintr-un Regulament mai vechi (1.333/2008) referitor la categoriile de carne şi utilizarea anumitor aditivi alimentari în preparatele din carne. În noua anexă figurează, ca acceptaţi pentru preparatele din carne, trei substanţe care se folosesc în mod tradiţional pentru prepararea mititeilor româneşti: carbonaţii de sodiu (E 500), acidul carminic (E 120) şi zaharuri şi melase caramelizate (E 150). În consecinţă, de la intrarea în vigoare a noului Regulament, adică de astăzi, micii româneşti se pot comercializa în toate statele Uniunii Europene.
„La cererea anumitor state membre și/sau a industriei cărnii, au fost luate în considerare anumite utilizări ale curcuminei (E 100), coșenilei (E 120), zaharurilor și melaselor caramelizate (E 150a-d), extractului de ardei roșu (E 160c) și roșului de sfeclă (E 162), aditivi care au fost utilizați în mod tradițional în anumite state membre pentru colorarea produselor de tip merguez și a altor produse tradiționale: salsicha fresca, mici, butifarra fresca, longaniza fresca, chorizo fresco, bifteki, soutzoukaki, kebap, cevapcici și pljeskavice și este adecvat să se autorizeze aceste utilizări. De asemenea, la cererea anumitor state membre și/sau a industriei cărnii, a fost luată în considerare utilizarea carbonaților de sodiu (E 500) drept agenți de umezire în preparatele din carne de pasăre, mici, bifteki, soutzoukaki, kebap, seftalia, cevapcici și pljeskavice pentru menținerea consistenței și a caracterului suculent în cursul preparării ulterioare și este adecvat să se autorizeze această utilizare.", se arată în documentul publicat în Jurnalul Oficial al UE.
Potrivit datelor Federaţiei Pro Agro, în România se consumă anual între 20.000 şi 25.000 de tone de mici. Este o piaţă fragmentată estimată la aproximativ 50 de milioane de euro, acoperită în mare parte mărcile private ale marilor retaileri, dar şi de branduri mici locale sau regionale.
Cei mai mari producători de mici din România sunt Doly-Com Botoşani, Diana, Aldis Călăraşi, CrisTim şi Angst. Sursa: economica.net
06.06.2014 la 14:06
micii romanesti sunt asteptati si in statele unite pe curand in new york USA
06.06.2014 la 14:01
va asteptam in state e de o mie de ori mai bun deact habsburgul american faceti reclama si america va va iubi pt gustul mititelului va asteptam
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.