Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Dorohoianul Andrei Gîndac, absolvent al Liceului „Regina Maria” Dorohoi și al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București, este unul din cei doi fotografi la renumitul Festival „George Enescu”.
Acesta va avea ocazia, pe lângă fotografierea celor mai renumiți muzicieni ai lumii, să-i și asculte în extraordinarele lor concerte de pe toată durata lunii septembrie.
Dorohoi News: Ce te-a motivat să fii fotograf la acest festival ?
Andrei Gîndac: În primul rând, amploarea pe care o are festivalul, orchestrele și artiștii care concertează și pe care am ocazia să-i ascult și să-i văd, cred că au fost câteva argumente îndeajuns de puternice să mă motiveze să ajung cu orice preț la festival. Pe lângă aceste lucruri contează foarte mult pentru mine că voi fi unul dintre cei doi fotografi care vor imortaliza momentele celui mai mare Festival Internațional de Muzică Clasică organizat la noi în țară. Ce mi-aș putea dori mai mult ? :)
Festivalul „George Enescu” este cel mai mare Festival Internațional de Muzică Clasică, organizat în Romania. Deschiderea oficială a festivalului a avut loc în data de 4 septembrie 1958, la trei ani după moartea lui George Enescu, urmând să se desfășoare în continuare o dată la trei ani, fiind însoțit de un concurs internațional în primele cinci ediții. Ulterior festivalul a fost întrerupt, dar reluat în 1991. Printre marile personalități care au participat la această ediție inaugurală s-au numărat nume importante ale scenei internaționale: soliști ca Yehudi Menuhin, David Oistrah, Halina Czerny-Stefanka, Nadia Boulanger, Monique Haas, Iacov Zak sau Claudio Arrau; iar dintre dirijori: Sir John Barbirolli, Carlo Felice Chillario sau Carlo Zecchi.
Începând cu 2001, festivalul are loc o data la doi ani și se desfășoară pe toată durata lunii septembrie. Concertele au loc în fiecare zi a săptămânii, câte două pe zi, cu excepția week-end-ului, când au loc și patru sau cinci concerte pe zi.
George Enescu (n. 19 august 1881 - d. 4 mai 1955), primul și cel mai mare compozitor român care a intrat în patrimoniul cultural universal, a locuit nouă ani în Dorohoi, în casa tatălui său Costache Enescu, cea care este acum Casa Memorială George Enescu.
Dacă vreți să urmăriți fotografiile realizate de Andrei pe parcursul lunii septembrie, din cadrul festivalului, îl puteți urmări pe pagina sa de Facebook: www.facebook.com/gindacandrei.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.