Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pentru al patrulea an consecutiv, Memorialul Ipotești-Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, a făcut o tradiție în a sărbători la Ipotești Ziua Mondială a Poeziei. Evenimentul a avut loc în incinta Bibliotecii Naționale de Poezie-Laurențiu Ulici.
În cadrul acestei ediții au avut loc lansări de carte, unde a participatscriitorul George Tei, doamna Liliana Popa, ambii din București, iar partea Moldovei a fost reprezentată de scriitorul Petruț Pârvescu care a vorbit despre importanța poeziei în literatura universală „La început a fost cuvântul... cuvântul este cel care zidește, cel care dăinuie... cel care rodește în fiecare din noi...” De asemenea, au debutat Mariana Adăscăliței, Mariana Marica, Carmen Simion, Mihăiță Talpalaru, dar și criticul literar-directorul editurii ADENIUM din Iași, profesorul universitar Liviu Antonesei.
După lansările de carte, invitații au fost încântați de recitaluri de poezie și muzică, de menționat fiind cei de la Cenaclul Editor Dorohoi, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 10 coordonator prof. Crina Muraru, trupa de teatru a Colegiului Național A.T. Laurian Drama Club coordonator prof. Mirela Nistor. Un moment deosebit a fost recitalul de poezie interpretat de actorul Cezar Amitroaie de la Teatrul Mihai Eminescu, Botoșani – precum și momentul de muzică folk, interpretat de Ciprian Cotruță, un tânăr cu un mare potențial artistic. Evenimentul a găzduit de asemenea o expoziție de insignografie expusă de colecționarul Stelian Brânzei și expoziția Grupului Expo Art-Poezia Semnelor Vizuale. Întreg evenimentul s-a bucurat de o notă distinsă dată în primul rând și de prezentatorul acestei ediții și anume scriitorul botoșănean Constantin Cristescu, într-un mod original, „neaoș”, asemenimarelui Ion Creangă.
Ziua Mondială a Poeziei, urmărește să susțină creația poetică, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației, editarea și promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor. Este o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume au adus o contribuție considerabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.