Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Meşteri şi creatori populari din 10 județe ale țării s-au reunit astăzi la Dorohoi în cea de-a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Meșteșugărești. Obiectivul Festivalului îl reprezintă păstrarea şi promovarea meşteşugurilor artistice tradiţionale şi educarea publicului, în special a celui tânăr, în spiritul respectului pentru tradiţii româneşti şi bun gust autentic.
În perioada 29 - 31 august 2014 în centrul Municipiului Dorohoi, pe pietonalul Grigore Ghica Dorohoi cetățenii se pot delecta cu demonstrații ale meşteşugurilor tradiţionale, cum ar fi: prelucrarea lemnului, mobilier rustic, port popular, textile tradiţionale, olărit, ceramică decorativă, icoane, pictură naivă, ouă încondeiate, împletituri din nuiele, papură şi sfoară, prelucrarea pielii, podoabe şi bijuterii, instrumente muzicale populare, măşti, păpuşi din pănuşi de porumb, prelucrarea artistică a sticlei, leacuri din plante şi preparate culinare tradiţionale.
Deschiderea evenimentului a avut loc vineri, 29 august 2014, la ora 11:00, pe pietonalul Grigore Ghica Dorohoi, manifestare la care au luat parte edilul orașului, Dorin Alexandrescu și dr. Angela Paveliuc-Olariu, reputat etnolog botoșănean.
„Îmi exprim bucuria că sunteți din nou la Dorohoi. Acești meșteri populari reprezintă ceva aparte pentru că un popor trăiește prin tradițiile prin care le are. Sacrificiul pe care meșterii populari îl fac este unul enorm însă din păcate de cele mai multe ori arta adevărată, talentul adevărat și lucrurile care sunt făcute din inimă încă nu sunt apreciate la valoarea lor adevărată. Vă mulțumesc că ați venit pentru al doilea an consecutiv la noi, în Dorohoi și vă promit că vă voi sprijini și vom încerca împreună să creăm o tradiție din acest festival al tradițiilor meșteșugărești și să îl facem anual în Dorohoi. Bine ați venit și vă doresc ședere plăcută!”, a declarat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.
După susținerea discursurilor de deschidere a Festivalului Tradițiilor Meșteșugărești, primarul Dorin Alexandrescu a făcut apel către dorohoieni să vină și să viziteze în acest sfârșit de săptămână stadurile venite la Dorohoi pentru că „este un lucru foarte frumos și merită vizitat de către toți dorohoienii”.
31.08.2014 la 00:39
Sigur te inseleste madame Anca.
La cantina Seminarului, nu a preotilor, este grup sanitar. Doar ca participantii nu mananca in wc sa stii. Mananca in sala de mese. Iar in curte este si wc-ul de la CN "Grigore Ghica" cu 6 cabine. Poti experimenta, doar cu o conditie.... Sa mananci doar in sala de mese...:) Pe langa altele., asa vrea sa stii ca la Festivalul "Mugurelul" servesc masa acolo 600 de persoane intr-o zi. Si nimeni nu s-a plans de lipsa wc-urilor. Oamenii vin sa manance :)
30.08.2014 la 00:25
nu au fost prea multumiti...ca la cantina care serveau masa nu este wc..si era penibil ,sa mergi pina la piata la wc..si la festivalul martisor ,si la mugurelul,tot problrma cu wc aveau ...banuiesc ca tot acolo mincau,daca nu ma inseleste vorba de cantina preotilor...hi hi sa nu aiba wc...
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.