Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Încă o după-amiază minunată pentru membrii Cenaclului „Editor”, în ziua de 2 noiembrie 2014. De această dată, locația a fost alta, ei alegând Muzeul Memorial George Enescu din municipiul Dorohoi.
Ședința Cenaclului „Editor” a început dând cuvântul tânărului poet Maftei Sorin care a citit superbele sale creații „Pastel anonim”, „Retorica”, „Ceasul”, „Azi eu” și „Nepăsare” apoi, Robu Lucian a dat citire minunatelor sale poezii „Singur nu te poți îmbrățișa”, „Cântec de dragoste”, „Leagăn de dor” și „Orizont”, tot el interpretând piesa „Ești tot ce am visat”.
În încântătorul cadru enescian, Berbecel Eduard a citit prima sa creație proprie și anume poezia „Parcurs” iar Coropcă Mariana, a dat citire cu emoție creațiilor tatălui său decedat și anume: „Crăiasa apelor”, „Frunze”, „Razele soarelui”, „Măicuța mea” și „Scrisoare către tata”.
Grupul „Artis Anima” format din Mihăilă Andrieș Ana-Camelia, Ifrim Andreea și Hrițuleac Iasmina-Andreea i-au delectat pe cei prezenți cu frumoasele piese: „Frunze arămii”, „Praf de stele” și „Melancolie de toamnă”.
Melancolicul Hrițuleac Andrei i-a emoționat pe cenacliști cu următoarele creații proprii: „Lupta cu singurătatea”, „Nălucă” și „Dorințe” iar Alin Iacob, prezentând un colaj de melodii pe acordurile fine de chitară ale doamnei Mihăilă Andrieș Ana-Camelia.
Domnul profesor Tănase Vasile a știut din nou să îmbine plăcut talentul și carisma de care dă dovadă de fiecare dată când este prezent în mijlocul cenacliștilor. De această dată dumnealui a citit două creații proprii, „Sonet Muzeului George Enescu” și „Sonetul așteptării celui drag” apoi, a interpretat trei piese cum știe numai dumnealui să o facă, „Țară faptă, țară dor”, „Sacra banalitate” și „Poștalionul”, la final, citind fabula „Albina și țânțarul”.
Sonet Muzeului George Enescu
De cum intrarăm, parcă-l vedeam în frac
Și ne lăsăm cuprinși de-o feerie
Scăldată-n muzică și poezie
Și-l așteptăm, să cânte, pe Jurjac!
O, niciodată vremea nu-i târzie,
Oricărui suflet vesel sau posac,
S-asculte-o enesciană melodie
În care toate dorurile zac.
Oricine vine-aici vrăjit rămâne
Și reveni-va, însetat de artă
Din Strada Rapsodiilor Române,
Iar gazda caldă-i va deschide poarta,
Spre a simți că-i frânge inimioara
Regina instrumentelor – vioara!
(Profesor Tănase Vasile)
Vioara lui Enescu i-a însoțit pe cenacliști tot timpul ședinței, atmosfera devenind mai melancolică în timp ce Hrițuleac Iasmina-Andreea, a citit trei creații proprii „Descrierea toamnei”, „În versul meu” și „Lui Enescu”.
Lui Enescu
Iubite rege-al simfoniei,
Ce-ai încântat pământul,
Vioara ta ca prin magie,
Mi-a inspirat cuvântul.
Din lira magică tu spusei povești neauzite,
Iar rapsodia-n versuri mute
Lăsat-ai pe vecie.
Tu rege-al simfoniei noastre,
Aievea ești aici,
Te strig în zi, te strig în noapte,
Vioara să-ți ascult.
Arcușu-alunecă pe strune,
Mistere tu îmi cânți
Iar viața pare mai frumoasă
Și-adorm cu tine-n gând.
Tu ești o stea pe cerul nostru
Și-aici în Dorohoi,
Noi te iubim că ești al nostru...
Hai vin’ să cânți cu noi!
(de Hrițuleac Iasmina-Andreea)
De la doamna muzeograf Lidia Alexie cei prezenți au aflat că George Enescu a primit diploma cu titlul de „Cetățean de onoare al Dorohoiului” pe data de 12 noiembrie 1931.Cenacliștii mulțumesc din suflet pentru calda găzduire la Muzeul Memorial George Enescu din Dorohoi, doamnei muzeograf Lidia Alexie care a ajutat la buna desfărșurare a ședinței cenaclului în care talentele au putut să se desfășoare într-o atmosferă minunată!
Următoarea ședință a cenaclului de pe data de 9 noiembrie 2014, se va desfășura la Casa Municipală de Cultură Dorohoi la orele 12. (A consemnat pentru Dorohoi News, Hrițuleac Iasmina-Andreea).
03.11.2014 la 20:53
a fost o zi splendida,un cadru minunat si creatii pe masura,felicitari tuturor!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.