Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Miroase a toamnă, a frunze ruginii iar toată natura este amorțită. Toamna târzie freamătă și sufletele membrilor Cenaclului „Editor” pentru care, toamna a devenit o muză. Ca de fiecare dată, aceștia s-au întâlnit la Casa Municipală de Cultură Dorohoi, în ziua de 23 noiembrie 2014, pentru a da puțină căldură și culoare atmosferei plumburii care stăpânește orașul.
Ramona Ion, a dat glas poeziilor sale : „Plouă în gol”, „Unde ești tu, copilărie” și „Verde până mâine” , poezii sincere care te lasă purtat pe aripi de vis. Doamna Valuța Murariu, director al Casei Municipale de Cultură Dorohoi, gazdă caldă la ședințele Cenaclului „Editor”, a citit cu emoție poeziile „Dăruire”, „O primăvară”, „O îmbrățișare și un sărut”, „Nu mai e timp”, „Gol”, „Constatare”, „Și când cântă marea”, creații ale fiicei sale Marta Polixenia Ursuleanu.
Actorul Lucian Dragotă, profesor la cursul de actorie al Casei Municipale de Cultură Dorohoi, a dat citire cu un talent aparte propriei sale creații, „Actorii”. Mihăilă Andrieș Ana-Camelia, Ifrim Andreea și Hrițuleac Iasmina-Andreea, componentele grupului „Artis Anima”, i-au încântat pe cei prezenți cu piesele, „O stea ”, „Am să vin” și „Luna pătrată”.
„Înfățișare dureroasă” și „Respirația ta”, două creații ale tânărului Robu Lucian au emoționat auditoriul, după care Bacrău Anca-Luiza o nouă membră a Cenaclului a dat citire propriilor sale creații: „Simbol de iubire” și „Pastel imprimat în noi”.
Acordurile de chitară și vocea-i inconfundabilă și caldă a doamnei Mihăilă Andrieș Ana-Camelia, care a interpretat piesa „Floare de colț” au împrăștiat magie în cadrul ședinței. Domnul Berbecel Eduard, a citit un proverb despre unghi după care domnul profesor Tănase Vasile a interpretat piesa „Frunze” recitând apoi propria-i poezie „Poveste ghicitoare”. Speranța, sfârșitul unei iubiri inocente și dispariția pentru totdeauna a unei ființe dragi, au fost transpuse în poeziile „Speranță”, „Sfârșit” și „Moartea unei stele”, poezii cu o reală trăire ale poetei Hrițuleac Iasmina-Andreea. Alături de cenacliști a fost prezent și domnul profesor Titus Tomiuc, președintele Cenaclului „Editor”.
Ședința s-a încheiat prin interpretarea imnului Cenaclului „Editor” de către toți cei prezenți. Următoarea ședință va avea loc la Casa Municipală de Cultură Dorohoi, în ziua de 30 noiembrie 2014. (a consemnat pentru DorohoiNews, Hrițuleac Iasmina - Andreea.)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.