Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În cei peste 400 de ani de existență, comuna Ibănești a concentrat o istorie bogată și variată în evenimente și momente legendare care merită a fi cunoscute și prezentate lumii.
Dorința de a descoperi și descrie satul natal, înconjurat de păduri și ape cristaline, cu obiceiuri și tradiții ce poartă parfumul arhaic al anilor, povești și legende, întâmplări hazlii și momente tumultoase au făcut posibilă scrierea unor noi file de pagini aurii ibăneștene: „Pasager în trenul vieții”. Trecând prin vremuri vechi și noi, cu o viață deloc lipsită de huzur, Prof. Ing. Octavian Vitcu, căci despre el este vorba, și-a dedicat timpul studiului intens pentru a descoperi comorile ascunse ale unui loc pitoresc în care Dumnezeu a binecuvântat să trăiască: Ibănești.
„Pasager în trenul vieții” este o lucrare închinată locurilor natale, un volum dedicat „satului ibăneștean”, unde, așa cum menționează în subtitlul lucrării acesta și-a „petrecut copilăria și adolescența, vacanțele, slujindu-l cu credință ca inginer și profesor.”
În cele peste 500 de pagini, prof. ing. Octavian Vitcu abordează cele mai importante aspecte ale istoriei comunității și momente unice, presărate de suferințe dar și de bucurii trăite alături de oamenii dragi sufletului său.
În cadrul evenimentului de lansare a acestui volum memorialistic, la care au participat numeroase personalități botoșănene, scriitori și oameni de cultură, Prof. Ing. Octavian Vitcu a avut marea onoare de a afla că Centrul de Documentare și Informare din cadrul Școlii „Ștefan cel Mare” Ibănești o să-i poarte numele. Bucuria și emoția copleșitoare a fost aprofundată și de oferirea unei distincții din partea primarului comunei Ibănești, dl. ing. Romică Magopeț.
„În semn de apreciere și profundă recunoștință pentru anii puși în slujba istoriei și educării generațiilor întregi de tineri, numele și activitatea deosebită desfășurată de dl. prof. ing. Octavian Vitcu va dăinui în timp. Apreciez bogata activitate desfășurată la Școala din Ibănești și efortul permanent depus de a păstra valorile culturale și morale ale acestei localități. Noua apariție editorială reprezintă un reper bibliografic deosebit de important pentru descoperirea și aprofundarea cunoștințelor legate de trecutul strămoșilor noștri și de evoluția noastră ca și comunitate. Vă felicit și vă doresc multă putere de muncă pentru a continua studiul în domeniul cercetăriiistoriei ibăneștene!” a menționat dl. Primar. Ing. Romică Magopeț.
„Pasager în trenul vieții” a văzut lumina tiparului la Editura Quadrat, Botoșani, 2014.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.