Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Venirea primăverii s-a facut simţită şi în cadrul Cenaclului „Editor-Arte” - ţinem să vă reamintim că, în şedinţa precedentă, la sugestia maestrului Antal Aurelian, s-a modificat numele Cenaclului pentru a nu promova doar poezia, ci tot ceea ce înseamnă ARTĂ ca atare.
Cadrul sublim al Muzeului Memorial „George Enescu”, locul unde a avut loc această şedinţă i-a purtat pe participanţi pe aripile poeziei, îndemnaţi la visare pe acorduri de vioară, la un moment dat, locaţia dovedindu-se a fi chiar neîncăpătoare pentru participanţii care au sosit între timp.
Prezent de această dată a fost minunatul colectiv al Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Dumeni, care a dat startul acestui eveniment, coordonat de doamna profesor Iulia Fedorovici şi însoţit de directorul instituţiei de învăţământ, domnul Dumbravă Ciprian, fiind format din: Adăscăliţei Andreea, Atodiresei Diana, Butnaru Delia, Iftimie Sabina, Burlacu Lavinia, Chiorescu Bianca, Iacob Amalia, Mocanu Florentina, Iftimie Diana, Adăscăliţei Sabina, Curelaru Bogdan, care, cu mult talent şi dăruire, au pus în scenă fragmente memorabile din „Lanţul slăbiciunilor”, „Două loturi”, „D`ale carnavalului”, „Bubico” de Caragiale şi au cântat din tot sufletul, cântece dedicate mamei, emoţionându-i pe cei prezenţi, fiind răsplătiţi cu ropote de aplauze.
În momentele care au urmat, vocile cristaline ale membrelor grupului folk Artis Anima i-au fermecat pe cei prezenţi interpretând piesele „Rău mă dor ochii mă dor” (cu acompaniament în stil beatbox din partea lui Iustin Cojocaru), „Aşa îmi vine câteodată”, „Prieteni” şi „Am să vin”, apoi luând cuvântul domnului Antal, care i-a delectat pe iubitorii de cultură cu celebrul „Alfabet Antal”, dând citire poemelor „W”, „Y” şi „Z”, captând atenţia tuturor. Berbecel Eduard a citit creaţia sa proprie „Cum e dragostea”, fiind urmat de domnul profesor Vasile Tănase cu a sa „Baladă a oamenilor care nu mai râd” şi de Andreea Popuşoi cu „Fără glas”.
Ailoaie Ciprian a citit o versiune a „Luceafărului”, mai contemporană, adaptată zilelor noastre, după o discuţie intensă despre etnogeneza poporului nostru şi existenţa triburilor ce odată au vieţuit pe aceste meleaguri, care i-a avut ca protagonişti pe prof. Titus Tomiuc şi pe Aurelian Antal, cuvântul de final i-a aparţinut domnului profesor Vasile Tănase prin interpretarea piesei „Antiprimăvara” şi a noii variante a imnului cenaclului.
A fost o şedinţă de neuitat, presărată cu momente extraordinare ce sperăm să dăinuiască peste ani şi ani în sufletele celor ce au fost prezenţi. Cu această ocazie, Cenaclul „Editor-Arte” vă urează o primăvară superbă, în care bucuria şi speranţa să fie nelipsite din sufletul dumneavoastră!
Următoarea şedinţă va avea loc duminică, 8 martie 2015, de la ora 12:30 la Casa Municipală de Cultură din Dorohoi. Vă aşteptăm cu drag! (a consemnat pentru Dorohoi News, Aparaschivei Valeriu)
02.03.2015 la 07:24
FELICITARI TUTUROR,felicitari in mod deosebit copiilor de la DUMENI care ne-au emotionat prin simplitatea lor!
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.