Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Membrii Cenaclului „Editor-Arte” Dorohoi, s-au întâlnit duminică 3 mai 2015 într-o nouă locație, în incinta Hotelului „Parc Brazi” care chiar în acest an, a împlinește o sută de ani de la înființare.
Într-o atmosferă mai mult decât plăcută, cenacliștii au dat din nou tot ce au ei mai de preț, ceea ce poate fi numit în adevăratul sens al cuvântului... arta și talentul.
Cu stilul său aparte, domnul Aurelian Antal a citit poeziile, „Lăcrămioara”, „Penitenciarul floral”, „Azi, acum, dimineață cu lună neadormită” și „Litera S”, dumnealui încântându-i pe cei prezenți. Domnul profesor, Eduard Berbecel a dat citire unei emoționante poezii cu un titlu sugestiv, „Rugă la înțelepciunea mamei”.
În cadrul ședinței de duminică, s-a discutat și despre Grigore Vieru ca poet și ca om și despre curăția mesajului pe care o transmitea acesta prin poeziile sale. Și ca un omagiu adus marelui poet de peste Prut, după melodia populară a domnului profesor Vasile Tănase și versurile poeziei „Cămășile” de Grigore Vieru, Cerasela Ailoaie, Alexandra Diana Petrea, Andreea Popușoi și bineînțeles domnul profesor Vasile Tănase, au înterpretat piesa mai sus menționată.
Domnul Profesor Vasile Tănase le-a cântat și le-au încântat sufletele celor prezenți cu mai multe interpretări de excepție, cum ar fi: „Expresionism”, „Vivat amore”, versurile și muzica aparținându-i domnului profesor Titus Tomiuc, „Vine iară primăvara”, pe muzica lui Ciprian Porumbescu, „Cântec de primăvară”, versuri Vasile Bumbac, care au fost publicate la Viena în anul 1868, melodia fiind compusă de domnul profesor Vasile Tănase, „Valsul rozelor”, muzică Tudor Gheorghe, versuri Alexandru Macedonski. Cu energia-i mereu covârșitoare care îl caracterizează, domnul profesor Vasile Tănase a interpretat vocal și instrumental melodia lui Toto Cotugno, „L'italiano vero” transmițând și celor prezenți buna dispoziție.
Iasmina - Andreea Hrițuleac , o altă veche membră a Cenaclului „Editor-Arte”, a dat citire la două creații compuse de regretatul ei frate Andrei Hrițuleac care a fost membru al Cenaclului și anume poeziile, „Bunicii mele” și „Nălucă” urmând apoi a citi și două din creațiile ei proprii, „Moartea unei stele” și „În versul meu”.
Ședința s-a încheiat cu voie bună, membrii Cenaclului „Editor-Arte” interpretând împreună melodia lui Grigore Leșe, „Cântă cucu-n Bucovina” acompaniați fiind la chitară de domnul profesor Vasile Tănase. Și așa membrii Cenaclului „Editor-Arte” și-au făcut strigat talentul din nou în duminica călduță de mai, când vântul adia pe la ferestre parcă vrând să cânte și el alături de ei.
Următoarea ședință a Cenaclului „Editor-Arte” va avea loc duminică, 10 mai 2015, ora 12:30 la Casa Municipală de Cultură Dorohoi. În cazul în care vor apărea schimbări în ceea ce privește ora sau locația, acestea vor fi anunțate. (a consemnat pentru Dorohoi News, Iasmina - Andreea Hrițuleac).
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.