Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Cunoașterea istoriei recente, a comunismului, prin viziunea MuViCC Asociația CulturEst construiește la Botoșani primul Muzeul vieții cotidiene în comunism, primul de acest gen din România.
Viziunea arhitecturală a sediului MuViCC a fost stabilită. Printr-un concurs internațional, desfășurat în 2014, ale cărui pregătiri și desfășurare au fost făcute în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”-București și Muzeul Țăranului Român, a fost stabilită forma artecturală a MuViCC, pornind de la conversia arhitecturală a Halei industriale a fostului CET-Botoșani.
În anul 2015, urmează să proiecteze viziunea muzeografică a MuViCC, proiectând cateva expoziții de bază.
În 2016, Asociția CulturEst își propune să deschidă acest muzeu într-o primă fază. Scopul acestui muzeu este în principal acela de-a contribui la cunoașterea a istoriei recente, în special a comunismului românesc, aplicând metode prin care încearcă să ocolească viziunile instutuționalizate sau cele marcate de diferite ideologii politice.
La construirea MuViCC, autorii încearcă să atragă contribuțiile cât mai multor oameni, astfel încât punctele de vedere despre comunism să fie cât mai diverse. Fiecare donator de obiecte muzeale are, în această viziune, statut de fondator al MuViCC.
Asociația CulturEst, din această perspectivă, acordă un rol foarte important colaborării cu elevii voluntari și cu școlile și liceele. Pentru a dezvolta programe comune, Asociația CulturEst a semnat și aplicat un parteneriat de colaborare cu Inspectoratul județean Botoșani.
În 2014, cu sprijinul elevilor voluntari, a fost organizată o campanie de colectare de obiecte muzeale, pe timpul vacanței (15 iunie-15 septembrie), iar cu obiectele colectate a fost organizată, în luna noiembrie 2014, la Muzeul de Istorie Botoșani ,„Prima expoziție MuViCC”.
În 2015, în baza unui nou parteneriat cu IJS Botoșani, Asociația CulturEst a organizat, în perioada 15 iulie-15 septembrie a.c., o campanie de colectare de obiecte muzeale.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.