Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Anul acesta, Postul Paștelui a început la 14 martie și va dura până la 30 aprilie. În zilele noastre, postul reprezintă o perioadă de pregătire spirituală pentru toți creștinii care sărbătoresc Învierea Domnului. Ortodocșii vor sărbători Sfintele Paști la data de 1 mai.
În primele secole se obişnuia să se postească doar în Vinerea Patimilor, sau doar două zile înainte de Paşti sau o săptămâna, conform calendarulortodox.ro.
La sfârşitul celui de-al treilea secol, Postul Mare a fost împărţit în două: Postul prepascal, cunoscut sub numele de Postul Păresimilor care ţinea până în Duminică Floriilor şi Postul Paştilor (Postul pascal) care ţinea o săptămâna, începând cu Duminică Floriilor şi încheindu-se cu Duminică Învierii Domnului.
În urmă Sinodului I ecumenic de la Niceea din anul 325, Biserica de Răsărit s stabilit ca durata postului să fie de şapte săptămâni, durată care a rămas valabilă până în zilele noastre.
Ce trebuie să facă creştinii în timpul postului
În Postul Mare creştinii trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sporită, prin renunţarea la alimentele de provenienţă animalice. Mai mult, aceştia trebuie să se înalţe sufleteşte prin rugăciune alături de fapte bune.
Postul reprezintă reţinerea totală de la anumite alimente şi băuturi în scop religios şi moral. Mai mult, creştinii trebuie să se reţină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă că postul trupesc trebuie însoţit de postul sufletesc.
În calendarul bizantin Postul Mare începe în lunea de după Duminică izgonirii lui Adam din rai, iar cel latin cu Miercurea Cenuşii. Sursa: realitatea.net
15.03.2016 la 07:19
Foarte sugestiva fotografia cu Sfânta Evanghelie, de acolo trebuie să învăţăm. Pe perioada postului creştinii trebuie sa se reţină de la anumite alimente şi băuturi şi de la "anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele". Asta înseamnă că nu de la toate gândurile necurate, patimi, pofte sau fapte rele? Sau în afara perioadei de post putem avea gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele? Eu cred că un creştin care iubeşte pe Domnul Iisus, în fiecare zi a vieţii se fereşte de tot ce este rău.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.