Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Postul, cumpatarea si faptele bune apropie orice credincios de Dumnezeu. De pe 14 noiembrie, credinciosii intra in Postul Craciunului, perioada care va dura pana pe 25 decembrie, ziua de Ajun fiind o zi de post aspru.
Pentru a tine Postul Craciunului nu trebuie sa ne oprim de la mancarea de dulce, dar si de la gandurile rele. Timp de sase saptamani nu se mananca produse din carne, oua si branza, in schimb, sambata si duminica avem dezlegare la peste.
Din punct de vedere al alimentatiei, Postul Craciunului este mai usor decat Postul Pastelui, deoarece se mananca peste in toate zilele de sambata si duminica, precum si la sarbatorile religioase.
In schimb, in zilele de luni, miercuri si vineri se mananca bucate fara ulei si nu se bea vin decat daca se sarbatoreste vreun sfant mare mentionat in calendar cu cruce rosie.
Ultima zi a Postului Nasterii Domnului 24 decembrie, numita Ajunul Craciunului, este zi de post mai aspru decat celelalte zile: nu se mananca nimic pana dupa-amiaza, iar in alte zone, se mananca doar la rasaritul Luceafarului de seara, care aduce aminte de steaua ce a vestit magilor Nasterea Domnului.
Traditii in Postul Craciunului
In ziua de Ajun se mananca grau fiert indulcit cu miere, paome, covrigi sau turte din faina caci cu seminte a ajunat Daniilr proorcul si cei trei tineri din Babilon, care au inchipuit - mai inainte - Nasterea lui Hristos.
Alaturi de faptele bune, de rugaciune, de smerenie, postul este un mijloc pentru dobandirea virtutilor. El este desavarsit atunci cand abtinerea de la mancarurile de dulce este unita cu efortul spre virtute si progres spiritual.
Conform Calendarului crestin ortodox pe anul 2014, zilele din Postul Craciunului cu dezlegare la peste sunt: 21 noiembrie, de sarbatoarea Intrarii in biserica a Maicii Domnului; 23, 24 si 25 noiembrie, in aceasta din urma zi fiind sarbatoriti Sfanta Mare Mucenita Ecaterina si Sfantul Mare Mucenic Mercurie; 30 noiembrie - Sfantul Apostol Andrei, Ocrotitorul Romaniei; 4 decembrie- ziua Sfantului Mare Mucenic Varvara si Sfantului Cuvios Ioan Damaschin; 6 decembrie - Sfantul Nicolae; 7 decembrie; 9 decembrie -Zamislirea Sfintei Fecioare Maria, 13 si 14 decembrie si, ultima zi, 18 decembrie - ziua Sfantului Daniil Sihastru. Sursa: doxologia.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.