Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Festivalul de muzică populară vocală şi instrumentală “Mugurelul”, aflat la ediţia a VII-a s-a desfăşurat la Dorohoi în perioada 25-26 iunie 2011 şi a avut drept scop stimularea celor mai talentaţi şi autentici interpreţi vocali şi instrumentişti. Pe scena din parcul Brazi au urcat tineri din Fălticeni, Săveni, Suceava, Botoşani, Darabani, Gura Humorului, Vaslui, Târgu Neamţ, Paşcani, Iaşi, dar şi din zone îndepărtate ale ţării cum ar fi Săcele- Braşov, Bacău, Maramureş sau Balş-Olt.
Concursul s-a desfăşurat pe categorii de vârstă 8-10 ani, 11-14 ani şi 15-18 ani şi pe secţiuni: solişti vocali, solişti instrumentişti, grup vocal, grup instrumental, formaţii de dansuri, ansambluri folclorice şi ansambluri de cântece şi dansuri.
La secţiunea solişti vocali premiile întâi au fost obţinute de:
categoria 8 – 10 ani: Denisa Apetrei din Fălticeni
Adela Pal din Satu Mare
categoria 11-14 ani: Nicoleta Posmangiu din Gura Humorului
categoria 15 – 18 ani: Alina Elena Statie din Pîrşcoveni, jud. Olt
Cornelia Elena Constantin din Todireni, jud. Botoşani
Claudia Andreea Butnariu din Botoşani
Larisa Şteţco din Borşa, jud. Maramureş
La secţiunea solişti instrumentişti premiile întâi au mers către:
categoria 8 – 10 ani: Aursulesei Dumitru din Botoşani
Emanuel Silaghi din Satu Mare
categoria 11-14 ani: Daniel Anton din Botoşani
Alexandru Cozaciuc din Suceava
La secţiunea grup vocal categoriile au fost 5-7 ani şi 11-14 ani, iar premiile întâi au fost obţinute de:
GRUP VOCAL “MOŞTENITORII”de la Grădiniţa nr. 9 Dorohoi
DUET VOCAL “MOŞTENITORII”de la Grădiniţa nr. 9 Dorohoi
GRUP VOCAL “FETE HORITOARE” din Satu Mare
La secţiunea grup instrumental s-au oferit două premii întâi care au mers către FANFARA P.C.BOTOŞANI şi FRATII PANŢIRU MARIAN şi MARIUS din Botoşani.
Secţiunea formaţii de dansuri, premiul I:
categoria 11-14 ani: FORMAŢIA DE DANSURI POPULARE „STEJĂRELUL” din Dorohoi, jud. Botoşani
categoria 15 – 18 ani: ANSAMBLUL DE DANSURI “SPERANŢA”din Glinjeni, Rep. Moldova
Secţiunea ansambluri folclorice, premiul I:
categoria 11-14 ani: ANSAMBLUL FOLCLORIC „PĂDUREŢUL” din Pîrteştii de Sus, Jud. Suceava
categoria 15 – 18 ani: ANSAMBLUL FOLCLORIC „CODRIŞORUL” din Satu Mare
Secţiunea ansambluri de cântece şi dansuri,premiul I:
Categoria 11-14 ani: ANSAMBLUL “POIENIŢA”din Vorona, jud. Botoşani
Categoria 15 – 18 ani: ANSAMBLUL „MUGURELUL”din Sighetu Marmaţiei
Trofeul festivalului a fost oferit ansamblului folcloric “Brâuleţul”din Pîrşcoveni, jud. Olt. Pe lângă aceste premii s-au oferit şi premii de excelenţă pentru:
Ştefan Glăvănescu – Bacău
Valentin Bertea – Fălticeni
ANSAMBLUL DE DANSURI POPULARE „MĂRGINEANCA” Botoşani
ANSAMBLUL DE DANSURI “KOLOMEIKA” - Siret, jud. Suceava
ANSAMBLUL DE DANSURI POPULARE “KOZACIOK” - Bălcăuţi, jud. Suceava
Premiile au fost acordate în funcţie de media obţinută, notarea începând de la nota 8. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)
VEZI AICI SUPER GALERIE FOTO - Peste 400 de poze de la Festivalul Național de muzică populară “Mugurelul” ediția a VII-a 2011
Autor : DorohoiNews.ro
30.06.2011 la 21:27
Am urcat si eu cu sufletul alaturi de copilul meu pe scena de la faimosul festival iar evolutia lor m a facut sa vibrez si sa fiu mandra ca sant romanca si ca avem asemenea valori in acest oras parca uitat de lume....dar cu acest festival dorohoiul va fi cunoscut in tara .Multumim d.nului primar si d.nului Dupu pt. ceea ce a facut...felicitari tuturor concurentilor ,copiilor din formatia mugurelul dar si formatiei de dansuri stejarelul.....felicitari d.nului institutor Leonid Enea pt dansatoriii indrumati de dumnealui....felicitari si multe succese !
29.06.2011 la 14:45
Ideea de a organiza parada a fost extraordinara! Mi-au dat lacrimile de emotie si de bucurie la vederea frumoaselor noastre costume populare, purtate cu mandrie de tineri! Pentru cateva clipe sufletul mi-a fost inundat de sentimente de patriotism pe care le credeam disparute pentru totdeauna. M-am bucurat ca le-am regasit, ca n-au pierit sufocate sub povara din ce in ce mai grea a vietii cotidiene. Noi, romanii, suntem atat de bogati in valori spirituale, culturale, avem un folclor nepretuit, o zestre pe care am mostenit-o si pe care trebuie s-o transmitem generatiilor viitoare. Folclorul este pilonul de rezistenta al acestei natii! Cei care stiu acest lucru si sacrifica timp, munca, bani pentru a-l pastra si a-l promova merita toata aprecierea si recunostinta noastra! Sincere felicitari organizatorilor si mult succes mai departe!
29.06.2011 la 08:57
Un amanunt ce nu trebue trecut cu vederea,= Parada costumelor populare= daca tot vrem sa imitam si alte costume, gen tiganesti hai sa invitam si din randul acestei etnii nu sa ne prostim noi cu tot felul de nailoane pe noi, portul popular sa ramana port.....in invitatia facuta participanti trebue specificat acest amanunt....cei cu CETERASUL, camasa nationala si pantaloni negri luciosi turcesi si pantofi de mogul la bascalie ...felicitari organizatorilor
28.06.2011 la 20:56
Am avut bucuria să fiu printre cei admirați în frumosul nostru,, port popular,,.Pe tot parcursul defilării am fost aplaudați de sute de dorohoieni.Vă mulțumim la toți cei care îndurând vremea rece ,ați rămas până la sfârșit.Vă mulțumim dorohoieni,mulțumim organizatorilor,mulțumim DL.Dupu Marcel,fără de care acest Festival nu ar fi existat.Câștigători suntem toți; cei ce au lăsat televizorul pentru câteva ore,dar mai ales pentru cei ce au avut șansa să urce pe scenă.Iar la sfârșit... APLAUZE!!!
28.06.2011 la 20:46
De trei ani de zile particip la festivalul Mugurelul, si am observat ca de la o editie la alta festivalul, creste in valoare fie prin participarea concurentilor fie prin organizare. Vreau sa felicit organizatorii,concurentii si primarul orasului ca este aproape de tinerele talente .Duminica am ramas profund impresionat de parada organizata pentru prima oara la acest festival a fost o reusita felicitari .Frumos ar fi fost ca si d-l primar sa fi participat la parada sa inaugureze noul bulevard pentru ca este o realizare a mandatului sau.Totusi sunt multumit ca si la Dorohoi exista oameni de cultura care au rabdare si desfasoara o munca imensa pentru punerea in valoare a copiilor talentati.FELICITARI INCA ODATA ORGANIZATORILOR SI DOMNULUI PRIMAR .
28.06.2011 la 19:14
FELICITARI! Ans. MUGURELUL dar si frumosilor dansatori din formatia STEJARELUL. Adevarati profesionisti. Cu toti suntem mandri de ei ca-ci datorita acestor talentati si frumosi copii poaate fi organizat in orasul nostru un asa frumos FESTIVAL NATIONAL. Pt. asta multumim in mod deosebit d-lui prof. Dupu si d-lui institutor Enea, doi oameni cu suflet mare care prin talentul si priceperea lor fac din copii nostri adevarati artisti, de care ne putem bucura cu totii. Oameni care prin munca lor fac cunoscut orasul nostru in tara dar si peste hotare, oras atat de vaduvit din multe alte puncte de vedere. Bine ar fi pt. noi daca si alti le-ar urma exemplul. Tot inainte! MERITA EFORTUL!
28.06.2011 la 11:42
FELICITARI ORGANIZATORILOR!!!!!EXTRAORDINAR DE FRUMOS, RECUNOSC CA AM URMARIT PARADA COSTUMELOR POPULARE, CU OCHI IN LACRIMI, DOROHOIUL PRINDE CONTUR, NUMAI DE BINE PENTRU TOTI CEI CE PUN SUFLET IN CULTURA DOROHOIANA.....LA MULTI ANI FESTIVALULE!!!!!!!!!!!!!!!!
28.06.2011 la 09:44
Am fost părtaş la actul de naştere al acestui festival, am participat la toate cele 7 ediţii şi am încercat să contribuit , prin ce s-a putut, la buna lui organizare, fiind mereu alături de directorul festivalului, d-l prof. Marcel Dupu.Tot timpul am acţionat cu sufletul pentru că numai aşa poţi simţi pulsul acestui act cultural de excepţie.Fiecare ediţie a fost o reuşită, nivelul concurenţilor fiind tot mai ridicat, de la an la an.Ediţia a VII-A a fost o încununare a efortului depus, dorohoienii bucurându-se, în premieră, de o paradă a portului popular, dar şi de evoluţii remarcabile ale interpreţilor.Prin tot ceea ce a fost- concurenţi, paradă, juriu,invitaţi, locaţie, organizare- FESTIVALUL ,,MUGURELUL" reprezintă un model de manifestare culturală, fiind unicat prin faptul că majoritatea concurenţilor sunt acompaniaţi de o orchestră de copii.Felicitările devin o formulă banală,respectul permanent pe care trebuie sa-l purtăm noi, dorohoienii, faţă aceşti grozavi artişti, trebuie să-l arătăm în orice moment şi prin orice mijloace.E bine să conştientizăm valoarea acestei manifestări şi, pentru ediţiile următoare,să ne ,,rezervăm" din timp locuri în amfiteatrul parcului pentru că, altfel,putem spune că nu-i preţuim suficient pe concetăţenii noştri.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.