Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Momentul istoric de la 24 ianuarie 1859, numit și „Mica Unire” a fost sărbătorit printr-o manifestare cultural-artistică la care au participat, uniți în simțire și în gând, elevii școlilor gimnaziale din comuna Ibănești, alături de cadrele didactice, membrii administrației locale, primarul comunei Ibănești, ing. Romică Magopeț și cetățenii comunei.
Evenimentul a debutat cu ascultarea Imnului Național al României după care elevii au evidențiat prin cântec, poezie și joc cele mai importante evenimente istorice care au precedat Unirea Principatelor.
Dna Director prof. Mariana Magopeț a deschis programul cultural-artistic cu un cuvânt în care a evocat importanța implicării elevilor în celebrarea evenimentelor istorice, cultivarea sentimentelor patriotice și cunoașterea valorilor naționale.
Pe parcursul manifestării, dl. profesor de istorie, Andrei Vitcu a avut mai multe intervenții în care a prezentat date importante din istoria devenirii statului unitar român, readucând în atenția spectatorilor momente de trăire istorică intensă.
Susținuți instrumental de dl. prof. de muzică Daniel Hariga, grupul „Dumbrăveanca” (Șerbuleț Florina, Șoflău Adina, Zăițuc Denisa, Gurzu Loredana, Calancea Claudia, Batâr Iulia, Ibănescu Bianca, Diaconu Tabita, Diaconu Luiza, Tataru Bianca, Filip Paula, Atănăsoaie Cosmina, Atănăsoaie Florin, Nearcu Denisa) al Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Dumbrăvița a interpretat un periplu muzical de cântece cu tematică istorică.
Dna prof. de limba și literatura română, Georgeta Culiceanu a susținut evenimentul cultural cu prezentarea unui Evangheliar din anul 1862 în limba slavonă.
Îndrumați de dna înv. Mihaela Berechea, elevii clasei a III-a s-au transformat în actori desăvârșiți în interpretarea unei piese de teatru ce a surprins cu minuțiozitate momentul Micii Uniri. S-au evidențiat elevii: Andrei Mario-Cosmin, Șeifer Nectarie-Andrei, Apopei Tudor-Marian, Ciobanu Antonio, Laba Mihai, Andrei Marco, Păiuș Alexandru, Porfireanu Antonio-Andrei, Aniculăesei Denis-Costel, Barnea Denisa, Lungu Elena Denisa, Ariciuc Narcisa –Bianca.
Dna ed. Lavric Camelia, de la Centrul de zi pentru copii Ibănești a lanasat și cu această ocazie o invitație la dans prin interpretarea cântecului „Hai la Botoșani” de către elevii: Foca Crina, Foca Violeta, Strunilă Denisa, Crăciun Cristina, Asaftei Crina, Păvăleanu Flavius.
Sub îndrumarea d-nei înv. Luminița Fulga, elevii Apetrei Claudiu, Zotic Bianca, Antoniac Raluca, Subotnicu Iasmina, Iftime Paula, Patriche Tabita, Șoptică Magda, Beldianu Andreea au încântat spectatorii cu dragoste și mândrie „Dragi mi-s neamurile toate!” stârnind ropote de aplauze. La finalul specatacolului, elevii au încins cu mare bucurie Hora Unirii.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.