Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Un adevărat festival al portului și al cântecului popular a avut loc ieri, la Ipotești, în organizarea asociației IHTIS, împreună cu o serie de organizații neguvernamentale din Botoșani.
La Memorialul Ipotești - Centrul Național de Studii ”Mihai Eminescu”, Asociația IHTIS, în parteneriat cu Asociația învățătorilor din județul Botoșani, APC - Europe Direct Botoșani și ”Academia Cățeluș” - școala de acasă au organizat, duminică, 23 iunie, un eveniment social-educațional-cultural cu titlul ”Comori din Vatra Satului românesc”.
Evenimentul a început cu activități practice organizate de ”Academia Cățeluș” - scoala de acasă. Apoi a avut loc o prezentare a platformei e-learning „Educație necondiționat” oportunități de învățare de a lungul vieții pentru toți.
A urmat premierea participanților la concursul de videoclipuri.
Centrul Europe Direct Botoșani a derulat un dialog pe bază de de chestionar privind proiecte europene desfășurate în interesul persoanelor cu dizabilități (realizări și așteptări).
Punctul central al evenimentului a fost constituit de programul artistic ”Comori din vatra satului românesc” susținut de tineri cu și fără dizabilități (Europe Direct Botoşani). Fiecare solist a prezentat un obiect din zestrea satului, în ținuta scenică sau costumul popular adecvate. Au reținut atenția obiectele din moși-strămoși prezentate de familia Diaconu, între care un covor țesut manual de dimensiuni impresionante: (Europe Direct Botoşani).
În final a avut loc cu o agapă.
Iată și o opinie culeasă de la unul din participanții la eveniment:
Iuliana Diaconu: „Ce-ar fi dacă și şcolile ar organiza astfel de evenimente? Pentru copiii care nu sunt neapărat olimpici. Pentru copiii care reuşesc performanțe la alt nivel: să vorbească în public, să inventeze o metodă nouă de învățare, să cânte în ciuda limitărilor fizice, să ușureze viața celor cu dizabilități în comunitate. Oare când vom vedea asta în școli? Felicitări tuturor pentru ziua de astăzi. Cred că toți am învățat câte ceva”.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.