Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Sau mai degrabă cântecul drumului spre bucurie, după cum afirma binecunoscutul solist și animator al dedicațiilor muzicale ale Radio Iași, Constantin Bahrin, care găsind un limbaj teatral unic, în care cântecul și exprimarea, esteticul și socialul se completau, pentru a ajunge la emoția artistică, nuanța:
„Manifestați-vă bucuria acestui festival! Nu este prima dată când evoluez pe scenă alături de Orchestra Mugurelul, dirijată de profesorul Marcel Dupu, formație care se poziționează prin faptele de cultură, pe primul loc din țară, în rândul orchestrelor de copii. Cutezanța rămâne calitatea principală a acestei formații, oferind versiuni interpretative inedite, atrăgând și cucerind publicul prin pasiune și dăruire.”
Pledând cu admirație pentru „Mugurelul”, profesorul și dirijorul Ioan Cobâlă, președintele juriului, a remarcat, în a doua zi a evenimentului artistic, performanțele tehnico-instrumentale ale orchestrei, nota transfrontalieră a festivalului, proporțiile culturale ale manifestării, impactul acesteia în rândul publicului tânăr. „Și această ediție a acestui festival-concurs de amploare, s-a impus în Dorohoiul cultural al ultimilor ani. Evoluțiile formațiilor, secvențele artistice aduse pe scenă de țările participante și din diversele zone ale României, dialogul muzical, plasează concursul pe harta cultural-artistică națională și internațională. S-au întâlnit, într-o confruntare profesionistă de nivel muzical și coregrafic superior, soliști și formații, nume cunoscute și apreciate în peisajul folcloric.”, a remarcat maestrul botoșănean.
Conchidem, afirmând că, prin recentul festival-concurs, de ținuta unui eveniment complex, reprezentativ pentru educația nonformală din învățământul dorohoian, anul școlar se încheie de un deceniu și jumătate, cu ultimele acorduri ale Orchestrei „Mugurelul”, într-un spectacol continuu, iar pentru întreaga vară 2019, spectatorii au rămas cu bucuria festivalului, cu imaginea decorului subtil din Parcul Brazi, pigmentat și de splendida paradă a porturilor tradiționale, specifice țărilor participante, care au creat o excelentă dinamică între scenă și aplauzele spectatorilor, între muzică și mișcare, împletite de frumusețea nealterată a folclorului, în diversitate și interculturalitate. (Corneliu DRESCANU)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.