Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Calendarul ortodox îl prăznuiește pe data de 6 octombrie pe Sfântul Apostol Toma. Cunoscut și ca Toma Necredinciosul, deoarece nu a crezut cea mai importantă veste a creștinismului. Ucenicul lui Isus Hristos nu a crezut că cel pe care l-a urmat a înviat.
Calendarul ortodox îl prăznuiește pe data de 6 octombrie pe Sfântul Toma
Potrivit unor scrieri, Toma s-ar trage din orasul grec Didyma (orasul Didim de astazi, de pe teritoriul Turciei). Conform altor scrieri, acesta ar fi fost frate cu Iisus. Daca ar fi fost așa, atunci el ar fi fost Iuda-Toma, sau mai bine zis, unul din cei patru copii ai lui Iosif.
Totuși, conform Sfintei Scripturi Apostolul Toma s-a născut în orașul gaileean Pansada iar de meserie era pescar. A lăsat totul în urmă atunci când a auzit cuvintele lui Iisus Hristos. Porecla sa de “Toma-Necredinciosul” i se trage de la faptul că acesta nu a crezut relatările ucenicilor despre Invierea lui Iisus.
Toma Necredinciosul, ucis în India
Drept dovadă, la 8 zile de la Inviere, Mântuitorul i se arată lui Toma arătându-i rănile ceea ce l-a determinat pe Toma să creadă cu toată ființa lui. A regretat că nu i-a crezut pe ceilalți ucenici. A mers apoi în toată lumea să propovăduiască cuvântul lui Isus Hristos.
În călătoriile sale propovăduind Învierea Domnului, Sfântul Apostol Toma a înființat mai multe Biserici Creștine în Palestina, Mesopotamia, Etiopia, India și Partia. Pe când se afla în India, cuvintele Sfântul Apostol Toma au ajuns și la sufletul soției guvernatorului, care a dorit să treacă la creștinism.
Vestea convertirii soției sale nu a fost primit prea bine de guvernator. Acesta a ordonat de îndată ca Sfântul Apostol Toma să fie întemnițat și torturat. Sfârșește prin a fi străpuns de sulițe după care Domnul îl ia la el în Ceruri. Câteva din moaștele Sfântului Apostol Toma se află în India, Ungaria și la Muntele Athos.
Această zi este una legată de mai multe superstiții și tradiții din popor. De ziua sfântului Toma, este bine să eviți să te cerți cu cei apropiați. Totodată, nu este bine să faci treabă în curte. De asemenea nu este bine să speli. Mai mult de atât, tradiția populară spune că nu e bine să îți vorbești aproapele de rău.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.