Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Organizată de către Lit World și marcată anual în lume, începând cu anul 2012, Ziua Internațională a Cititului Împreună este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de țări.
Miercuri, 5 februarie 2020, Biblioteca Municipală Dorohoi, prin amabilitatea doamnei Pădurariu Elena, s-a alăturat inițiativei Asociației Împreună prin Cultură și a marcat Ziua Internațională a Cititului Împreună – ZICI – printr-o serie de lecturi publice, cu voce tare, la care au fost invitați copii de vârstă preșcolară, dar și elevi din clasele primare sau de gimnaziu, însoțiți de părinți, bunici sau cadre didactice.
La activitate au participat membri ai comunității din Dorohoi, dar și elevi ai școlilor partenere în proiectul „Citim împreună pentru a fi mai buni!”. Elevi de clasa a II-a și a VII-a de la Școala Gimnazială „Dimitrie Pompeiu”, coordonați de către prof. înv. primar Zugravu Luminița, respectiv de către prof. Apostol Iuliana-Andreea, au explorat tainele lecturii în spiritul protejării naturii și a resurselor pe care planeta ni le oferă cu atâta generozitate. Celor mari li s-au alăturat cei mai mici, preșcolarii grupei „Albinuțele” de la Grădinița „Prichindeii”, Școala Gimnazială „Gheorghe Coman”, Brăești, coordonați de către prof. înv.preșcolar Bejenaru Mihaela.
Sesiunile de lectură s-au derulat la etajul I, secția copii a Bibliotecii Municipale Dorohoi, în intervalul 8.30 – 11.30, având o întindere de cîte 45 de minute. Toți cei care au trecut pragul acestei săli au fost întâmpinați de către doamna Luminița Anisia, gazdă iubitoare de copii și de poveste. Ca de fiecare dată, acest spațiu a fost martorul unui eveniment de suflet, „pus la cale” de către membrii Asociației Împreună prin Cultură, prof. Antonescu Cătălina și prof. Cărăușu Mihaela.
Ediția din acest an s-a derulat sub genericul „Citim împreună pentru a vindeca planeta”, iar lecturile alese au vizat, în primul rând, educația copiilor și a părinților prezenți în vederea construirii unei lumi mai bune, mai iubitoare, mai empatice. (prof. Antonescu Cătălina, președinte al Asociației Împreună prin Cultură)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.