Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Asociația Nord organizează în lunile august și septembrie 15 ateliere educative prin cultură susținute de artiști din toată țara și adresate copiilor și adolescenților din Daraban și Botoșani.
O parte dintre aceste ateliere vor avea loc în perioada 27-29 august, în cadrul festivalului Zilele Nordului, ajuns la ediția cu numărul 8. #AteliereleNordului este un proiect derulat de Asociația Nord și finanțat prin programul „În Stare de Bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
Copiii și adolescenții se pot înscrie gratuit printr-un formular la unul dintre atelierele de arte vizuale, artele spectacolului, scriere și creativitate, patrimoniu și meșteșuguri, video mapping sau muzică. Ateliere Nordului vizează implicarea a 150 de copii - copii rămași acasă din orașul Darabani, copiilor aflați în situație de risc, copiilor romi din centrul istoric al Botoșaniului și comunităților din care aceștia fac parte.
Printre trainerii care vor susține ateliere se numără scriitoarea Svetlana Cârstean, jurnalista Florentina Toniță, actorii Mirela Nistor, Ioana Brăilescu și Ionuț Caras, lectorul universitar Mihai Bulai, compozitoarea Izabela Vieriu.
Atelierele au scopul de a facilita dialogul între tineri și reprezentanți ai organizațiilor civice și autorităților publice. Participanții la ateliere au șansa de a participa la o dezbatere pe tema exodului tinerilor și identității individuale și colective în perioada 27 - 29 august 2021, contribuind astfel la creșterea gradului de înțelegere și conștientizare a problemelor cu care se confruntă.
Atelierele Nordului contribuie la dezvoltarea expresiei creative a participanților și îmbunătățirea stării de bine, prin dezvoltarea încrederii, a capacităților cognitive (memoria, limbajul, atenția, gândirea), reducerea excluziunii sociale, a decalajelor – sociale, culturale – dintre beneficiari indiferent de contextul familial, socio-economic sau etnie.
#InStareDeBine #implicareafacediferenta #kaufland #fdsc
Proiect derulat de Asociația Nord și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a programului „În stare de bine”.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.