Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Duminică, 21 noiembrie este o zi importantă pentru comunitatea creștin ortodoxă din România. În această zi se sărbătărește Intrarea în Biserică a Fecioarei Maria. Potrivit credințelor creștine, în această zi, cerurile se deschis, iar rugăciunile oamenilor sunt asculte. Totodată, există o serie de restricții de care trebuie să ținem cont duminică.
Ziua de duminică, 21 noiembrie, este etichetată în calendarul ortodox drept o sărbătoare importantă pentru comunitatea creștină. Intrarea Maicii Domnului în Biserică este prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului, iar persoanele care postesc pot mânca pește. Aceasta aminteşte de momentul când Fecioara Maria a fost adusă de părinţii săi, Ioachim şi Ana, la Templul din Ierusalim.
Sărbătoarea Luminii, aducătoare de noroc
Duminica aceasta nu este o simplă zi marcată cu cruce roșie. Intrarea în Biserică a Sfintei Maria este o sărbătoare a Luminii. Această zi este cunoscută în popor sub denumirea de Vovidenia, Ovidenia sau Aducerea Maicii Domnului la Templu, fiind unul din Praznicele Împărătești. Întrucât este o sărbătoare a Luminii, credințioșii trebuie să aprindă lumânări pentru cunoscuții decedați, dar și pentru copiii care au murit înainte de trece prin taina sfântă a botezului.
Ba mai mult, potrivit tradiției populare, duminică toate cerurile se deschid, iar rugăciunile ne vor fi ascultate.
Pentru 21 noiembrie, adică azi, sunt interzise următoarele lucruri
Nu avem voie să facem treburi casnice, precum spălatul hainelor murdare.
O altă interdicție ne avertizează să evităm tensiuniile cu persoanele cunoscute. Orice fel de dispute trebuie evitată în această zi.
Este recomandat să ducem la biserică bucate de post și preparate din pește pentru a fi sfințite, care urmează să fie împărțite copiilor și oamenilor nevoiași.
Trebuie menționat că se fac pomeniri la biserică pentru cei care au murit în condiții suspecte, precum cei înecați sau fără lumânare. Se împart și pachete în memoria acestora, ce trebuie să conțină pește, fructe și lumânări. Lumânarea albă este oferită în numele răposaților care au decedat fără lumină.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.