Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Copiii sunt nerăbdători să vopsească ouăle cu părinții și bunicii, iar decorarea lor îi entuziasmează la maxim. Ar fi în stare să ciocnească ouăle încă din ziua în care sunt vopsite. Această tradiție de a ciocni ouăle de Paște este ținută în toată lumea, iar credincioșii se întrec în putere și iscusință. Cum alegem oul cel mai puternic și cum putem fi campioni?
Trucul care te face să fii campion la ciocnitul ouălor de Paște
Sărbătorile Pascale vin cu o sumedenie de tradiții îndrăgite de toată lumea. Unul dintre cele mai așteptate momente la reuniunile în familie este ciocnitul ouălor de Paște. Un truc simplu va face să câștigați detașat orice bătălie cu ouă. De fiecare dată încercăm să alegem oul perfect, calculăm unghiul de lovire, uneori trișăm, și facem toate aceste lucruri pentru că vrem să fim mereu învingători, ca oul nostru să le spargă mereu pe celelalte.
Din bătrâni se spune că trebuie să fugi de tentația de a alege oul cel mai ascuțit. Știu, toți punem mâna pe cel mai ascuțit, dar cei mai pricepuți consideră că aceasta este o greșeală care îți poate duce oul la coada clasamentului, mai ales că sigur se va crăpa la un moment dat. Astfel, nu ouăle ascuțite te vor ajuta să câștigi competiția, ci cele cu formă mai rotundă. Dar asta nu este tot! Mai sunt câteva secrete pe care vrem să le împărtășim cu voi!
Trebuie să cauți un ou cu coaja densă și rezistentă. Ia o lingură de lemn și ciocnește ușor în ou, pentru că adevăratul secret este înăuntru. Dacă sunetul este unul sec, atunci asta înseamnă că ai găsit ce căutai. Astfel, cu cât zgomotul este mai sec, cu atât mai rezistent este oul. Și totuși, dacă aceste sfaturi nu te-au ajutat deloc, poți oricând să trișezi și să lovești un pic în lateralul oului deținut de cealaltă persoană.
Sau cel mai mai mare trișor dintre toți trișorii, va folosi un ou de lemn. Fiți foarte atenți la el, mai ales dacă are o formă perfectă și nu se crapă absolut deloc!
Semnificația oului roșu de Paște
Oul reprezintă viață, regenerare, fecunditate, simbol al echilibrului și reînnoirii. Înseamnă practic un nou început. Obiceiul vopsitului ouălor datează de dinainte de jertfa Mântuitorului, dar aceasta le-a dat, pentru totdeauna, semnificația sacrificiului Său.
Mântuitorului Iisus Hristos a fost răstignit în ziua de vineri, iar după trei zile a Înviat. Acesta este evenimentul cel mai important al lumii creștine. De asemenea, amintim de Învierea Domnului și prin gestul ciocnirii ouălor. Acest obicei înseamnă Începutul, Viața, Un Nou Început.
Românii au transformat această tradiție în artă, iar tradiționalul ou a căpătat și alte culori. Cu toate astea, știm din popor că oul trebuie să fie de culoare roșie, deoarece Maica Domnului a așezat coșul cu ouă lângă cruce și acestea s-au înroșit de la sângele care picura din rănile lui Iisus. Domnul a văzut că ouăle s-au înroșit și a spus celor prezenți: „De acum înainte să faceți și voi ouă roșii și împestrițate întru aducere aminte de răstignirea mea, după cum am făcut și eu astăzi”.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.