Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani, organizează cea de-a IX-a ediţie a Festivalului – concurs al romanţei, al cântecului de petrecere şi al cântecului satiric „George Hazgan”, manifestare cultural-artistică ce se va desfăşura în perioada 18-19 noiembrie 2023, la Casa Tineretului Botoşani.
Dorim dezvoltarea interesului în rândul soliştilor vocali din România şi al publicului pentru romanţă şi cântec de petrecere – genuri muzicale cu o îndelungată tradiţie în mediile folclorice şi orăşeneşti din România şi în special din Moldova, omagierea personalităţii celui care a fost George Hazgan, îndrăgit actor şi solist al Teatrului de operetă Ion Dacian din Bucureşti, născut în comuna Vf. Câmpului, jud. Botoşani, și cultivarea interesului soliştilor vocali amatori din ţară pentru romanţă şi cântecul de petrecere folcloric sau folclorizat, care a adus faimă unor mari rapsozi şi solişti din această zonă a ţării.
Festivalul-concurs se adresează tuturor artiștilor amatori interesați de aceste genuri muzicale, având vârsta minimă de 16 ani. Concursul va fi în data de 18 noiembrie 2023 începând cu ora 18, iar Gala Laureaților se va desfășura în data de 19 noiembrie 2023, tot de la ora 18, în sala mare a Casei Tineretului Botoșani.
Concurenţii vor prezenta în concurs 3 melodii: o romanţă, o piesă de petrecere, satirică, cuplet de revistă, etc. și un cântec din repertoriul lui George Hazgan.
Acompaniamentul va fi realizat de Orchestra populară „Rapsozii Botoşanilor – Ioan Cobâlă”, dirijor Ion Oloieru, manager Dan Doboș. Intrarea va fi liberă!
Înscrierile se fac prin completarea formularului online: https://centrulcreatieibt.ro/fisa-de-inscriere-festivalul-concurs-george-hazgan-2023 până la data de 1 noiembrie 2023.
În recital vor cânta Alina Mavrodin Vasiliu, nume de notorietate al muzicii ușoare românești și directorul artistic al Festivalului „Crizantema de Aur” Târgoviște și Alina Huțu, profesoară de canto popular la Școala Populară de Arte „George Enescu” din Botoșani, solistă a Orchestrei Populare „Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă” și câștigătoarea Trofeului Festivalului „Crizantema de Aur”, ediția a LIII-a, Târgoviște, 2020.
Mai multe informaţii suplimentare se pot obţine la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, str. Unirii, nr. 10, tel. 0231.536.322, între orele 8:00-16:00 sau la adresa de e-mail a instituției: [email protected].
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.