Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Titlu: Ancora speranței (titlu original Sandi's anchor of hope)
Autor: Romaine Stauffer (n. 14.12.1947)
Scurtă prezentare: Ce au de spus tinerii zilelor noastre în ceea ce privește credința? Multe discuții actuale despre acest subiect ating punctul potrivit căruia lumea se îndreaptă spre capătul ei. Aceste semne ale timpului sunt atât de evidente încât ai putea crede că lumea se dezintegrează chiar în acest moment. Anomaliile din ce în ce mai acute și acceptate ca fapte normale, războaiele la diferite niveluri, precum și conturul lumii virtuale spre care glisăm din ce în ce mai mult ne îndepărtează de ceea ce însemna credință acum ceva vreme.
”Ancora speranței” este o povestioară plină de pilde care vine în salvarea noastră, a tinerilor. O povestire adevărată despre copilăria şi adolescenţa unei fetiţe care a cunoscut ce înseamnă a fi respins, jignit, tratat cu indiferenţă şi chiar trădat de lumea în care trăiești.
Stilul scriitoarei este unul cu totul special: cu fiecare rând pe care-l parcurgi te simți mai neputincios în fața lumii în care trăiești; ai vrea să poți face ceva să o salvezi pe Sandi iar când ți se pare că situația are o portiță spre luminița de la capătul tunelului, totul se năruie și problema devine mai gravă decât cea care tocmai a luat sfârșit.
Familia lui Sandi nu a fost distrusă, ci in repetate rânduri a fost dezmembrată. Mama ei, bețivă, care se purta urât cu ea, a acordat mai multă atenție bărbaților imorali din viața ei, decât nevoilor arzătoare ale copiilor ei de a fi iubiți și ocrotiți. Vei fi martorul copilării triste şi a unei adolescenţe confuze, segmente ale vieții pe care Sandi le trăiește cu demnitate, demnitate care îi va arăta că doar având credință vei putea birui. Speranța o vei găsi doar încercând să te ancorezi în Ceva în care crezi cu tot sufletul.
D. Adumitrăcesei spunea că ”unele amintiri pot avea un triplu autor: cei evocați, cel care le-a scris și cei care le vor citi”. Fiecare din noi poate lua masca unui astfel de autor, însă mai importantă este găsirea unei soluții pentru depășirea unei asemenea amintiri.
“Nu este altă şi mai plăcută zăbavă decât cetitul cărţilor!” (cronicarul Miron Costin) (DorohoiNews.ro, Cristina C.)
Autor: DorohoiNews.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.