Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
„Nichita Stanescu – marele poet intr-o istorie imposibila” a fost genericul sub care Cenaclul „Editor” a asezat recenta intalnire literara. La implinirea a 79 de ani, de la nasterea poetului, au vorbit despre cel care numea limba romana „Dumnezeiesc de frumoasa”, prof. dr. Ciprian Voloc – coordonatorul cenaclului, Nicu Anton si prof. Aurelian Antal. Va prezentam cateva pasaje din interventiile celor care s-au referit la creatia poetului Nichita Stanescu.
„Acest scriitor reprezinta un pisc al creatiei literare romanesti” (Nicu Anton);
„Am avut ocazia sa particip la o intalnire literara la care a fost prezent si Nichita Stanescu. Intr-un cenaclu poetul era si nu era. Te domina printr-un fel de modestie, prin simplitatea lui, iar intalnirea cu el era o incantare, pentru ca traia in alte spatii, facandu-te sa te simti in interiorul poeziei. Nichita Stanescu avea o blajinitate rara, imbinata cu o generozitate fara limite.” (Aurelian Antal);
„Poetul nu este numai cunoastere, ci si perspectiva perfectiunii, ceea ce ne obliga la o alta perceptie a universalului. Gandurile noastre trebuie sa se cristalizeze, in armonie cu versificatia poeziei lui.” (Ciprian Voloc).
O radiografie lirica a acestei sedinte literare include si creatiile prezentate de Ana Maria Gibu ("De partea cealalta a barei", „Pata de culoare”, „La aniversare”), Bara Abdulbaki („Te caut”, „Un secret bine pastrat”).
Activitatea a inclus si prezentarea cartii „Umbra pasarii pe cer – marturisiri”, al carei autor este cunoscutul jurnalist iesean Aurel Bruma, un scriitor care „isi face loc in mintea si in sufletul nostru”, dupa cum afirma Mircea Dascaliuc, aparitie editoriala, care cuprinde si referiri asupra cenaclului dorohoian, dar si referitoare la doi scriitori botosaneni, semnalata de Corneliu Drescanu: „Simt in spatele meu oglinda multiplicata a copiilor, a tinerilor din cenaclul lui Ciprian. Poate e locul de lansare si de zbor (…) al indraznelii mentorului.” („poesemele lui Ciprian Voloc”); „Poate ca insusi Gica Manole este un semn de speranta pentru cei care s-ar putea intoarce intr-un ecumenism al existentei si sa recladeasca sufletul caselor.” („exorcistul de Havirna”).
Finalul intalnirii a apartinul solistului de muzica folk, prof. Vasile Timofte, care a prezentat una din variantele imnului cenaclului si lui Alexandru Mirauti, care a interpretat melodii hip-hop.
Cenaclul „Editor” urmeaza sa-si desfasoare urmatoarea sedinta, joi, 5 aprilie 2012, la Scoala cu clasele I-VIII „Mihail Sadoveanu” Dumbravita, unde va participa dupa Concursul literar „Sadoveniana”, la o actiune inclusa in saptamana „Scoala, altfel”. (DorohoiNews.ro)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.