Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Cel mai longeviv inspector şcolar din istorie, profesorul Mihai Matei, a lansat, sâmbătă, o monografie a Colegiului Naţional Mihai Eminescu. Cartea, intitulată „Istoria Liceului Mihai Eminescu”- vol. II, studiază evoluţia liceului în perioada 1948- 2005. Volumul semnat de Mihai Matei, fost profesor al liceului, cuprinde munca unor străluciţi dascăli, directori de şcoală, care au sădit cu tenacitate şi pricepere în inimile generaţiilor de elevi dragostea de studiu, cultură, adevar şi frumos.
Autorul redă cu mândrie performanţele elevilor la olimpiade şcolare, examene naţionale, competiţii sportive, artistice, participări la proiecte naţionale şi internaţionale, un intreg palmares de rezultate ce demonstrează, evident,locul de seamă pe care-l ocupă această instituţie şcolara în peisajul învăţământului naţional şi internaţional.
Lansarea cărţii a avut loc în sala Multimedia a Colegiului Naţional Mihai Eminescu, în prezenţa inspectorului general şcolar, Mihaela Huncă, a istoricului şi muzeografului Gheorghe Damian, a fostului inspector şcolar adjunct şi actual cadrul didactic al liceului, Daniel Botezatu, a deputatului Mihai Baltă, şi el fost cadru didactic al liceului, a directorului Teatrului Mihai Eminescu, dar şi a numeroşi foşti şi actuali profesori ai instituţiei.
„Lectura mult aşteptatei cărţi „Istoria Liceului Mihai Eminescu”- volumul al II-lea, ne oferă un bun prilej de reflecţie, o posibilitate de cunoaştere a drumului parcurs de liceul nostru, cu succese şi avatarurile mersului său, în perioada 1948-2005. Cu acest prilej, seria acţiunilor dedicate sărbătoririi a 125 de ani de existenţă ia sfârşit, însă, Colegiul Naţional Mihai Eminescu este o mare familie, răspândită în timp şi în spaţiu ale cărei limite sunt greu de stabilit, având, însă, misiunea de a continua să modeleze trăsături fundamentale ale personalităţii elevilor, de a perpetua tradiţia şi spiritul şcolii botoşănene, de a transmite valorile educaţiei în stare pură”, a declarat directorul Colegiului “MihaiEminescu”, profesorul Cristina Chiriac.
Întâlnirea dintre trei generaţii a fost suplimentată şi de prezenţa unor elevi olimpici, medaliaţi la diverse concursuri şcolare pentru performanţele lor.
Profesorul Daniel Botezatu a propus ca noul volum să fie cumpărat de liceu şi să fie distribuit tuturor elevilor săi.
„Propun ca volumele Istoria Liceului Mihai Eminescu să fie achiziţionate în număr cât mai mare, pentru că eu consideră că ar putea fi cel mai frumos premiu dat la sfârşitul anului şcolar elevilor noştri. Nu ar trebui să fie elev, profesor sau fost profesor care să nu aibă în bibliotecă acest volum“, a spus Botezatu.
Lansarea de carte s-a terminat cu un microrecital de muzică populară susţinut de interpreta Ştefania Puiu.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.