Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Românii care nu sunt la zi cu contribuțiile de sănătate vor putea beneficia de servicii medicale, însă vor fi nevoiți să achite contribuțiile chiar la moemtnul spitalizării.
Noi modificări la Codul Fiscal introduc o procedură opțională la plata contribuției de sănătate datorată de persoanele fizice care nu realizează venituri.
Legea nr. 112/2016 aduce modificări importante Codului fiscal. Elementul principal constă în faptul că se introduce o procedură opțională la plata contribuției de sănătate datorată de persoanele fizice ce nu realizează venituri, nu sunt scutite de plata contribuției de sănătate prin efectul legii și nici nu sunt coasigurate prin intermediul altor persoane, spune consultantul Adrian Benţa.
Aceste persoane pot opta între:
· plata contribuției de sănătate în procent de 5,5% lunar prin depunerea declarației de asigurare, contribuția de sănătate datorându-se pentru salariul minim pe economie valabil în luna respectivă;
· la momentul la care se utilizează serviciile de sănătate publică (spitalizare) – caz în care contribuția de 5,5% se calculează la o bază de calcul reprezentând 7 salarii minime brute de la momentul utilizării serviciilor de sănătate publică.
Pentru persoanele ce optează să plătească lunar, scadența obligației este data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează contribuția.
Și persoanele care vor plăti contribuția de sănătate la momentul spitalizării vor depune aceeași declarație.
Legea introduce și o discretă aministie fiscală în sensul că dacă au existat deja persoane fizice ce au primit o decizie de plată a contribuției pentru perioada ianuarie – mai, atunci acestea nu mai sunt obligate la plata debitelor stabilite prin decizie.
„O altă modificare importantă o reprezintă scutirea de la plata contribuției de sănătate pentru veniturile din investiții (dividende, dobânzi, vânzări acțiuni) și veniturilor din alte surse când aceste venituri sunt singurele realizate de persoana fizică iar baza anuală de calcul este mai mică de 12 salarii minime pe țară", explică Benţa.
Legea mai modifică punctual câteva situații privind impozitul pe teren, pe clădiri sau pe mijloace de transport, impozite datorate către bugetul local.
Acestea trebuie să fie analizate în contextul întregului cod fiscal. În principiu apar câteva mici scutiri la nivelul impozitelor locale.
Se modifică de asemenea procedura de aplicare a taxei asupra serviciilor de reclamă și publicitate în sensul că față de anii precedenți taxa de reclamă și publicitate datorată la bugetul local se datorează de prestatorul serviciului de reclamă și publicitate până pe data de 10 a lunii următoare celei la care s-a efectuat serviciul. Sursa: realitatea.net
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.