Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Intreprinzatorii in varsta de pana la 35 de ani pot depune de marti planurile de afaceri in cadrul Programului de sprijinire a debutantilor in afaceri, prin care pot beneficia de finantare de pana la 10.000 de euro si pentru care este alocat in acest an un buget de 21 milioane de lei.
Planul de afaceri trebuie sa cuprinda investitii in active corporale si/sau necorporale, pe o perioada determinata, in scopul realizarii unor obiective clare, concrete si reale, se arata in Ghidul Solicitantului aferent Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre tinerii intreprinzatori, potrivit 9am.ro.
Anterior, tinerii intreprinzatori si-au inregistrat microintreprinderile la oficiile registrului comertului, operatiune care a inceput pe 11 februarie. Inscrierea in program este continua si se face on line pe site-ul Agentiei Nationale de Implementarea a Programelor pentru IMM-uri (ANIPIMM).
Vor fi finantate achizitia de terenuri pentru constructii si/sau amenajari efectuate in cadrul proiectului, construirea sau achizitia de spatii destinate realizarii activitatii pentru care s-a solicitat finantare, de mobilier, echipamente tehnologice, masini, utilaje si instalatii de lucru, aparate si instalatii de masura, control si reglare, tehnica de calcul, de mijloace de transport, cu exceptia achizitiei de vehicule de transport rutier de marfuri, solicitate de intreprinderile care efectueaza transport rutier de marfuri in numele tertilor.
Solicitantul trebuie sa faca dovada detinerii in proprietate a terenului pe care urmeaza sa se realizeze constructia sau a unui drept de uzufruct, contract de concesiune ori inchiriere a terenului respectiv, valabil pe o perioada de minimum 5 ani de la finalizarea investitiei, iar activele achizitionate trebuie sa fie noi.
Totodata, tinerii pot primi finantari nerambursabile pentru brevete, licente, marci comerciale si alte drepturi si active similare (francize, etichetare ecologica, etc), autorizatii, materii prime, marfuri, pentru acoperirea costurilor de personal, de training si formare personala, precum si pentru servicii de contabilitate, consultanta fiscala si juridica, consultanta IT si PR.
Cheltuielile cu serviciile de consultanta nu pot depasi 10% din valoarea totala eligibila a proiectului. (DorohoiNews.ro)
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.