Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Începând cu 31 iulie, șeful misiunii FMI pentru România, Erik de Vrijer, împreună cu o delegație a Fondului Monetar Internațional se vor afla în vizită oficială de lucru la București pentru cea de-a şasea misiune de evaluare, timp de două săptămâni.
Acordul dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la Fond. Cea de-a cincea misiune de evaluare a FMI, CE, BM a avut loc la finele lunii aprilie - începutul lunii mai, în perioada 27 aprilie-7 mai 2012.
Potrivit Tonny Lybek, reprezentantul rezident al FMI pentru Bulgaria şi România, negocierile cu autorităţile de la Bucureşti sunt programate în perioada 31 iulie - 13 august, şeful delegaţiei Fondului urmând să sosească în România pe data de 1 august şi să părăsească ţara noastră pe 14 august a.c.
”Vizita FMI va avea loc în acelaşi timp cu cea a delegaţiilor Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Pe durata acesteia, delegaţiile vor avea întâlniri şi discuţii cu autorităţile statului şi cu mediul de afaceri, reprezentanţi ai băncilor, societăţii civile şi partidelor politice”, a menţionat Lybek, într-un comunicat remis agentiei Agerpres pe 18 iulie.
Georgescu afirma că ”Un nou acord preventiv cu FMI este util (...) Atâta timp cât economia românească, România în ansamblu, absoarbe, consumă şi investeşte mai mult decât produce, reflectat în Produsul Intern Brut, este nevoie de finanţare externă (...) Este prematur să vorbim despre sumă, importantă este decizia de natură strategică şi vizând un termen mediu. Vorbim de un acord care va fi, probabil, tot pe doi ani, între 2013-2015, aşa încât detaliile tehnice le vom avea atunci când vom discuta cu partenerii internaţionali”.
Reprezentantul FMI a subliniat faptul că ”autorităţile române negociază un angajament preventiv Stand-By cu Fondul, asta însemnând că acestea nu intenţionează să utilizeze resursele disponibile”.
Ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, declara pe 25 iulie că un nou acord preventiv este util pentru România, în condiţiile în care economia românească consumă mai mult decât produce, şi probabil că va fi semnat unul, tot pe doi ani, pentru perioada 2013-2015.
Sursa: incomemagazine.ro
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.