Potrivit standardelor de raportare financiară (IFRS), profitul net UniCredit Țiriac Bank a fost în scădere cu 19% mai mic față de primele șase luni din 2011, cifra scăzând la 75 milioane lei (17 milioane euro).
"În contextul ultimelor șase luni, piața bancară a fost afectată de o volatilitate ridicată, alimentată de turbulențele interne și de incertitudinile privind perspectivele economice globale. Cu toate acestea, performanțele băncii au fost susținute de modelul de business bazat pe creșteri echilibrate și de trecerea graduală către lei în structura portofoliului nostru, precum și prin atragerea activă de depozite, asociată cu o bună retenție a celor deja existente în portofoliu, ramânând competitivi în acest timp din punctul de vedere al randamentelor oferite. Am fost foarte atenți la păstrarea eficienței, reușind astfel să avem o evoluție stabilă, cu un nivel bun al lichidității și cu o marjă sănătoasă de capital. În ciuda evoluției externe negative, Fitch Ratings a reconfirmat calificativul bancii, la nivelul BBB+”, a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Țiriac Bank.
Veniturile totale ale băncii au fost de 591 milioane lei (134,6 milioane euro) în primul semestru, în coborâre cu 1,7% față de primele șase luni din 2011. Nivelul veniturilor a rămas confortabil, în ciuda impactului negativ al scăderii marjelor (pe fondul reducerii dobânzilor indicative la lei și valută), al costurilor mari cu depozitele, al volumelor mai mari de depozite atrase de la clientelă și al costurilor de finanțare mai ridicate. În prima jumătate a anului, cheltuielile operaționale au crescut cu 4% față de perioada similară din 2012, până la 312,7 milioane lei (71,2 milioane euro).
Provizioanele pentru credite au avut o evoluție favorabilă, scazand cu 5% în aceeași perioadă de timp. Rentabilitatea anualizată a capitalurilor proprii (ROE) a fost de aproape 6%. Activele băncii au atins 22,7 miliarde lei (5,1 miliarde euro) la finalul lui iunie 2012, în creștere cu 10,8% față de 30 iunie 2011 și în ușoară coborâre (-0,7%) față de începutul lui 2012.
Depozitele clienților au ajuns la 11,7 miliarde lei (2,63 miliarde euro) la 30 iunie 2012, cu 29,8% peste nivelul înregistrat cu un an în urmă. (DorohoiNews.ro)
DorohoiNews.ro, 04-08-2012
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.