Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului se stabileşte la 85% din media veniturilor nete realizate, limita de trei naşteri a fost desfiinţată şi stimulentul de inserţie se acordă şi celor care au optat indemnizaţie timp de doi ani. Este vorba de modificările impuse de Legea nr. 166/2012 privind aprobarea OUG nr. 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială.
Legea nr. 166/2012 privind aprobarea OUG nr. 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială, publicată în Monitorul Oficial nr. 699/11.10.2012, aduce importante modificări referitoare la indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului şi la stimulentul de inserţie, după cum urmează:
Cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copiluluise stabileşte la 85% din media veniturilor nete realizate de persoana îndreptăţită în cele 12 luni anterioare naşterii copilului. Această prevedere se aplică atât persoanelor care optează pentru concediu, respectiv indemnizaţie creştere copil până la vârsta de un an a copilului (3 ani în cazul copilului cu handicap), cât şi celor care aleg varianta concediului şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la vârsta de doi ani a copilului, scrie ziarulunirea.ro.
Stimulentului de inserţie, în cuantum lunar de 500 de lei, se acorda şi în cazul persoanelor care au optat pentru indemnizaţie până la vârsta de doi ani a copilului şi realizează venituri supuse impozitului după împlinirea vârstei de un an a acestuia. În aceasta situaţie, persoana îndreptăţită va beneficia de acest drept pentru toată perioada rămasă până la împlinirea vârstei de doi ani a copilului
Se desfiinţează limita de 3 naşteri (sau, după caz, a limitei de 3 adopţii/încredinţări/plasamente/tutele) pentru care se acordă indemnizaţie pentru creştere copil/stimulent de inserţie.
Plafoanele de acordare a indemnizaţiei rămân nemodificate. Astfel, în cazul indemnizaţiei până la vârsta de un an a copilului (3 ani în cazul copilului cu handicap) limita minimă va fi de 600 de lei lunar, iar cea maxima de 3400 de lei. În varianta de indemnizaţie până la vârsta de doi ani a copilului, pragurile rămân stabilite la 600 de lei minim, respectiv 1200 de lei maxim. Sursa: realitatea.net
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.