Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Instituţiile de credit cu reţea de bancomate extinsă au, în general, cele mai mari comisioane pentru administrarea cardurilor şi conturilor curente şi pentru retragerile de numerar.
Doar două bănci din primele 17 din sistem au crescut comisioanele la carduri şi conturi curente în ultima jumătate de an, în timp ce pentru restul au rămas neschimbate, la maximele istorice, potrivit Economica.net.
UniCredit Ţiriac Bank, BCR, BRD şi Millennium Bank au cele mai mari comisioane pentru produsele de debit standard. La o retragere lunară de 1.500 de lei, costurile anuale cu administrarea şi comisionul de retragere ajung până la 220 de lei pe an, în cazul UniCredit, şi la aproximativ 100 de lei pe an în cazul celorlale bănci menţionate.
BCR şi Bancpost practică cel mai mare comision pentru retragerile de la bancomatele proprii, de 0,25% din suma retrasă, dar nu mai puţin de 0,5 lei, respectiv 0,25 lei.
ING Bank, Banca Transilvania, Volksbank şi Intersa SanPaolo sunt singurele bănci din primele 17 care nu cer comision pentru retragerile de la bancomatele proprii.
Banca Transilvania este singura bancă ce nu percepe comisioane pentru administrarea contului curent şi a cardului (Visa Electron) şi pentru retragerile de numerar din reţeaua sa de ATM.
Administrarea contului curent poate costa până la 7,5 lei/lună, în cazul UniCredit, media fiind în jurul a 2,5-3 lei lună. Volksbank este singura bancă ce a crescut acest comision în ultimele luni, după ce a relansat pachetele de cont curent - pentru 4 lei pe lună clientul primeşte acces la internet banking şi retrageri gratuite în reţea.
Cel mai mare comision pentru retragerile de la automatele altor bănci este practicat de BCR, care cere 1% din suma retrasă + 6 lei. La 200 de lei retraşi de la altă bancă, comisionul înseamnă 8 lei. La această categorie merită o menţiune şi UniCredit şi BRD, cu biruri de peste 1% din suma retrasă.
BRD mai merită menţionată şi pentru cea mai mare taxă pentru interogarea soldului la bancomat: 0,5 euro (2,27 lei). Francezii îi ard la buzunar pe clienţii care vor să afle câţi bani au în cont, şi practică un comision de 10 ori mai mare decât cel practicat de celelalte bănci. Mai mult, comisionul de interogare şi cel de administrare a contului sunt în euro, astfel că deprecierea leului face ca valoarea lui să fie şi mai mare în moneda naţională. Sursa: economica.net
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.