Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Angajatorii vor putea acorda salariaţilor tichete de masă în format electronic, începând din 13 februarie. Modul de obţinere a noilor tichete nu este diferit faţă de cel al tichetelor de hârtie, dar angajatorii trebuie să ţină cont de anumite aspecte specifice cardurilor.
Acest tip de tichete de masă vor funcţiona precum unui portofel electronic, menţionează Legea 291/2013 pentru modificarea si completarea Legii 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă.
În prezent, tichetele de masa pot fi distribuite doar pe suport hârtie.
Tichetele de masă în format electronic sunt bonuri de valoare pe suport electronic şi sunt destinate exclusiv acordării alocaţiei individuale de hrană a salariaţilor.
Pentru a fi valabile, cardurile trebuie să conţină informaţii precum: numele şi prenumele salariatului care are dreptul să le utilizeze, numele şi adresa emitentului şi perioada de valabilitate. Tuichetele de masă în format electronic nu vor putea fi utilizate pentru achiziţionarea de ţigări sau produse alcoolice.
Valoarea nominala pe zi lucrătoare a tichetelor de masă, indiferent de suportul pe care sunt emise, hârtie sau card, este în prezent de 9,35 lei, valoare indexată periodic de Ministerul Muncii.
Tichetele de masă electronice funcţionează similar tichetelor de masă pe hârtie în ceea ce priveşte procesul de comandă, care aparţine angajatorului. Distribuirea tichetelor electronice nu va fi realizată de angajator, aşa cum se întâmplă în prezent cu tichetele pe suport hârtie, ci de către unitatea emitentă, scrie avocatnet.ro.
De asemenea, angajatorul va trebui să achite unităţilor emitente atât contravaloarea nominală a tichetelor, cât şi costul emiterii pe suport electronic. La rândul lor, unităţile emitente sunt obligate să deschidă conturi sau subconturi de plăţi distincte, prin care se vor derula sumele reprezentând încasările şi plăţile aferente valorii nominale a tichetelor de masă, astfel încât să permită o evidenţă clară a sumelor utilizate în temeiul contractelor încheiate cu angajatorii şi magazinele care vor accepta plata cu tichetele electronice, se precizează în actul normativ citat. Tichetele de masă electronice vor avea un cod PIN ataşat care va fi necesar la utilizare.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.