Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În goana după cât mai mulţi bani la buget, inspectorii Fiscului iau la ţintă firmele de familie şi românii care au contracte sezoniere. Îi bănuiesc că ar evita să îşi declare câştigurile ca să nu plătească impozite. Dacă se dovedeşte că păcălesc statul, vor fi obligaţi să plătească amendă cel puţin 35% din salariul mediu pe ţară. Fiscul verifică PFA-urile și românii care câștigă bani din profesii liberale În goana după cât mai mulţi bani la buget, inspectorii Fiscului iau la ţintă firmele de familie şi românii care au contracte sezoniere. Îi bănuiesc că ar evita să îşi declare câştigurile ca să nu plătească impozite. Dacă se dovedeşte că păcălesc statul, vor fi obligaţi să plătească amendă cel puţin 35% din salariul mediu pe ţară.
Statul a luat în vizor persoanele care nu își depun declarațiile de venit deși câștigă bani lună de lună. Vor fi verificate PFA-urilor de pe listele Registrului Comerțului, dar și cei care au profesii liberale precum contabili, arhitecți sau scriitori.
După 15 zile de la expirarea termenului de depunerea a declaraţiilor de venit, autorităţile îi vor anunţa pe contribuabili cât au de plătit pentru câştigurile obţinute. Dacă nici aşa nu vor primi banii, inspectorii vor calcula, din oficiu, contributiile datorate, potrivit unui ordin al Agenţiei de Administrare Fiscală, aflat în dezbatere publică.
Persoanele care nu declară veniturile obținute vor plăti automat 35% din salariul mediu de 2.200 de lei. Sunt însă și excepții. Nu întră în această categorie avocații și cei care obțin bani din indemnizații de creștere a copilului. Consultanții fiscali spun însă că e puțin probabil ca autoritățile să aducă mai mulți bani la buget prin această măsură. „E clar o presiune de creștere a veniturilor bugetare. Nu va fi o inițiativă de succes, cred că vor fi închise sau trecute în stand-by multe PFA-uri”, a spus Radu Ciofu, analist economic.
E clar însă că statul nu se poate baza pe buna-credinţa a românilor. Oricum, oamenii nu reuşesc să se pună de acord cine e vinovat. Statul, pentru că impune taxe prea mari sau contribuabilii. „Ne ia oricum toți banii, plătim facturi și atât”, spune unul dintre români. „Normal că ar trebui, dacă tu nu îți plătești dările la stat, de aia lucrurile merg așa, evaziune fiscală e la tot pasul”, consideră un altul.
Ultimele estimări arată că evaziunea fiscala a ajuns să fie 14% din Produsul Intern Brut.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.